Samsung a dezvăluit oficial Galaxy S23 FE: Specificații, preț și disponibilitate

Samsung a dezvăluit oficial Galaxy S23 FE: Specificații, preț și disponibilitate

Samsung S23 FE (Fan Edition) este cel mai nou smartphone din gama coreenilor. Seria FE se adresează clienților care tânjesc după un design de ultim răcnet, cele mai actuale funcții și, în general, tot ce are Samsung mai bun de oferit în materie de hardware. S23 FE ar trebui să răspundă la cererea celor care vor un telefon mai performant decât un A54, dar nu sunt dispuși să plătească prețul de flagship al seriei S23. Măcar în teorie, ne putem face o idee dacă a reușit Samsung să umple acest gol.

După ce Samsung a sărit peste S22 FE anul trecut din cauza crizei de semiconductoare, Samsung Galaxy S23 FE vine cu mai multe îmbunătățiri cheie, în special în ceea ce privește chipset-ul și camera foto, dar tot nu se anunță că s-ar putea ridica la nivelul modelelor S23 autentice.

Chipset

De obicei, Samsung tace mâlc în privința acestui subiect și anunță doar „Procesare avansată pe 4nm”. Realitatea din teren este că vor exista două versiuni: Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200, dar momentan nu știm dacă ambele vor fi comercializate global. De pildă, Samsung Galaxy S21 FE a putut fi găsit în România și cu procesor Snapdragon 880, așa că putem doar spera că gigantul corean va continua trendul.

Memorie

În acest an, configurația de bază include 8GB de RAM, lăsând în urmă opțiunea de 6GB. Este standardul, astfel încât nu există variante pentru cei care vor mai mult RAM, dar același lucru este valabil și pentru S23 și S23+. Memoria de stocarea este de 128GB sau 256GB, iar niciuna din variante nu oferă slot de microSD.

Camere

Camera principal în configurația triplă a S23 FE este de 50 MP cu stabilizare digitală avansată a imaginii (VDIS) și stabilizare optică a imaginii (OIS), ceea ce rezultă practic în fotografii stabile chiar și în cele mai zdruncinate situații.

A doua cameră este cea ultra-wide de 12MP cu câmp vizual de 123°, iar ultima este — cum ne-a obișnuit Samsung — o cameră telefoto de 8MP cu zoom 3x. Cel mai ciudat element e camera de selfie, care scade la o rezoluție de 10MP după două generații de senzori de 32MP în modelele FE. Legat de software, Samsung a regândit aplicația camerei foto, oferind moduri pentru Nightography și un mod Pro, unde pot fi ajustate diverse setări ale camerei, inclusiv ISO, diafragma, viteza de declanșare și multe altele.

Design & display

Sub ecranul Gorilla Glass 5 găsim un panou plat — încă o victorie în lupta împotriva ecranelor de telefon curbate — Dynamic AMOLED 2X de 6,4″ cu rezoluție FHD+ și un refresh rate de 60-120Hz.

Telefonul măsoară 158 x 76,5 x 8,2 mm și cântărește 209g. Deci este mai mare și mai greu — nu se știe dacă și mai bun — decât S21 FE care măsura 155,7 x 74,5 x 7,9mm și cântărea 177g. Corpul și componentele interne ale telefonului sunt realizate din materiale reciclate: aluminiu și sticlă + plastic post-consumator (provenit din plase de pescuit, butoaie de apă și PET-uri).

În ceea ce privește longevitatea, Galaxy S23 FE duce mai departe stindardul regelui indisputabil al update-urilor software: 4 actualizări ale sistemului de operare și 5 ani de patch-uri de securitate, telefonul venind cu Android 13/One UI 5.1 din fabrică. Este certificat cu IP68 pentru rezistență la praf și apă.

În ciuda faptului că este mai mare decât predecesorul său, acest nou model nu mărește capacitatea bateriei, care rămâne la 4.500 mAh, viteza de încărcare prin cablu rămâne tot la 25W — ajungând de la 0-50% în 30 de minute — și suportată încărcare wireless.

Disponibilitate

Samsung a dezvăluit oficial Galaxy S23 FE astăzi, pe 4 octombrie, dar nu va putea fi achiziționat decât pe 26 octombrie în SUA. Telefonul va fi disponibil în patru culori: Mint, Cream, Graphite și Purple. Cumpărat direct de la Samsung, veți găsi și variantele de culoare Tangerine și Indigo.

Prețul de pornire este de 600 de dolari (2.850 lei).

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News