Android Q va include funcţie pentru detecţia accidentelor de circulaţie

Autor: Aurelian Mihai 13.05.2019
Android Q va include funcţie pentru detecţia accidentelor de circulaţie

În viitor, telefoanele cu sistem Android vor putea apela mod automat numărul de urgenţă, atunci când posesorul este implicat într-un accident de circulaţie.

Aflată deocamdată la stadiul de testare, noua funcţie este o exclusivitate Android Q şi ar putea apărea mai întâi pe telefoane din gama Pixel.

Potrivit indiciilor obţinute de entuziaşti ai comunităţii XDA-Developers care au disecat măruntaiele aplicaţiei Safety Hub, inclusă cu ultima versiune Android Q Beta 3, telefoanele utilizatorilor vor putea iniţia alerte automate atunci când senzorii dispozitivului detectează implicarea într-un accident de circulaţie.

Pentru a deosebi o coliziune în trafic de alte mici incidente, cum ar fi scăparea telefonului pe jos, aplicaţia Safety Hub va folosi senzorul GPS pentru a stabili dacă utilizatorul află în mişcare, respectiv accelerometrul pentru a detecta frânarea bruscă sau eventuala coliziune cu un alt vehicul sau obstacol. Pentru a evita alarmele false, incidentul este confirmat şi cu ajutorul microfonului, folosit pentru a detecta zgomotul impactului.

Având în vedere abundenţa de informaţii colectate, alerta transmisă poate conţine detalii esenţiale cum ar fi coordonatele GPS, viteza de deplasare la momentul producerii incidentului şi forţa impactului, ajutând reprezentanţii autorităţilor să evalueze tipul de răspuns care se impune.

 

Tags: