Google pregăteşte lansarea unui telefon pliabil

08.05.2019
Google pregăteşte lansarea unui telefon pliabil

În timp ce Samsung va rămâne cel mai probabil amintit drept primul producător care a dezvăluit un smartphone pliabil, eşecul companiei în a livra un produs comercial viabil face posibil ca altcineva să dea marea lovitură din punct de vedere financiar.

Deşi este mult mai discret cu apariţiile publice, şi Google pare că experimentează cu prototipuri de telefoane pliabile, unul dintre acestea putând deveni în cele din urmă primul reprezentant al seriei Pixel Fold.

Semănând mai mult cu rivalul Apple, Google nu este o companie recunoscută pentru graba de a da curs noilor trenduri în piaţa smartphone, preferând mai degrabă să perfecţioneze concepte de design bine stabilite. Dar asta nu înseamnă că pregătirile nu au început deja, analizele făcute asupra ultimei versiuni Android Q Beta 3 relevă optimizări adresate dispozitivelor echipate cu ecrane pliabile, reunite sub o nouă funcţie numită Screen Continuity.

De altfel, chiar inginerul şef pentru gama de telefoane pixel, Mario Queiroz, admitere că Google experimentează de mai mult timp cu formate de telefoane pliabile, dar momentan compania nu acordă prioritate lansării unui astfel de produs.

Potrivit oficialului Google, actuala strategie de a promova telefoane pliabile celor care vor să se bucure de un ecran mai spaţios fără nevoia unei tablete nu este cea mai potrivită. Acesta consideră că este nevoie de mai multă inovaţie pentru a convinge cumpărătorii că un smartphone pliabil reprezintă o necesitate, nu doar o curiozitate pentru care trebuie să plătească 2.000 de dolari, sau mai mult.

Din păcate, optimizările aduse în ultima versiune Android Q nu lasă prea multe indicii despre modul în care ar putea arăta primul smartphone Google cu ecran pliabil. Deşi a colaborat cu Samsung pentru optimizarea versiunii de Android destinată telefoanelor Galaxy Fold, Google pare să încline spre un design cu ecranul pliabil pe exteriorul carcasei, mai uşor de pus în practică la partea de hardware. Însă deocamdată, atenţia rămâne concentrată asupra lansării noilor modele Pixel 3a şi 3a XL.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult