AnTuTu acuză Realme că trișează în teste. Modelul GT este scos din clasament

16.03.2021
AnTuTu acuză Realme că trișează în teste. Modelul GT este scos din clasament

AnTuTu, 3DMark și alte aplicații de testare a performanței de pe smartphone-uri au reguli destul de stricte atunci când vine vorba despre rezultatele pe care le oferă dispozitivele. Astfel, nu este tocmai ieșit din comun ca anumite modele să fie scoase din clasamente pentru că producătorii sunt prinși atunci când trișează. Companii precum Oppo, Samsung, Huawei, OnePlus, Meizu sau HTC au fost suspectate și uneori chiar prinse pentru că trișau, iar acum a venit rândul Realme. AnTuTu a scos de pe listă modelul Realme GT, după ce a acuzat compania că ridică artificial performanța dispozitivului în teste.

Realme GT este echipat cu chipset-ul Snapdragon 888, cel mai performant de pe piață

Chiar dacă AnTuTu la rândul său se confruntă cu alte probleme cu Google, aplicația sa fiind delistată de pe Google Play Store, compania nu renunță la metodologia sa riguroasă de testare. Reprezentanții companiei chineze au publicat un mesaj pe rețeaua de socializare Weibo în care anunță că Realme GT, noul smartphone performant al sub-brandului Oppo, trișează în benchmark-uri.

Telefonul se lăuda cu un scor de 750.000 de puncte în testele de performanță AnTuTu, însă adevărul este că în utilizare reală, această performanță nu este susținută. Se pare că Realme trișează atunci când vine vorba despre testele multi-thread și decodare JPEG, compania modificând fotografia standard pe care AnTuTu o procesează cu una la o calitate mult inferioară, care poate fi procesată mult mai repede.

Momentan, Realme GT este scos din clasamentul AnTuTu, însă reprezentanții Realme au răspuns deja tot pe Weibo. Mesajul a fost că scorurile sunt bazate pe date reale sub versiunea curentă a testului și software-ului telefonului. Totuși, de acum înainte, modelele Realme nu vor mai fi promovate cu rezultatele testelor în aplicații precum AnTuTu, lăsând telefoanele să își demonstreze performanța în mâinile utilizatorilor.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult