AnTuTu publică Top 10 – cele mai populare smartphone-uri în prima jumătate a anului 2016

28.07.2016
AnTuTu publică Top 10 - cele mai populare smartphone-uri în prima jumătate a anului 2016

Unul dintre cele mai populare benchmark-uri pentru dispozitive mobile, AnTuTu este şi un indicator credibil pentru preferinţele utilizatorilor în materie de telefoane inteligente.

Simpla folosire a aplicaţiei completează baza de date AnTuTu cu detalii despre configuraţia fiecărui dispozitiv, oferind o sursă valoroasă de informaţii despre modele smartphone prototip sau încă nelansate, cât şi date statistice privind modelele smartphone aflate deja în circulaţie.

Potrivit informaţiilor colectate în perioada iaunarie – iunie 2016, telefoanele Samsung au dominat piaţa smartphone, cel mai popular fiind însă modelul Galaxy Note 5, folosit la nivel global de 7.82% dintre utilizatori. Singurul smartphone non-Samsung prezent în top 5 este modelul Redmi Note 3 produs de Xiaomi, cu o cotă de 3.07%.

Cu totul altfel stau lucrurile în China, cea mai mare piaţă de desfacere din lume, unde acelaşi smartphone Redmi Note 3 conduce detaşat în clasament, adjudecând pentru Xiaomi o cotă de piaţă de 12.3%. Interesant este că exceptând Samsung, care ocupă locul doi în clasament cu o cotă de piaţă de 4.08% atribuită modelului Galaxy S7, următoarele clasate sunt tot modele smartphone aparţinând unor producători asiatici: LeEco 2 (3.58%), Xiaomi 4C (3.48%), Meizu MX5 (3.28%), etc.

Trebuie spus că datele furnizate reflectă preferinţele unei categorii aparte de utilizatori, care au avut înclinaţia să testeze performanţele dispozitivelor folosind celebrul benchmark AnTuTu, în versiunea sa pentru Android. Astfel, este posibil ca poziţiile clasamentului şi cotele de piaţă măsurate să difere, dacă luăm în calcul şi acei utilizatori care nu obişnuiesc să folosească programe de tip benchmark pentru testarea dispozitivelor. 

AnTuTu: Xiaomi Mi5 este cel mai performant smartphone de până acum

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult