AnTuTu: Xiaomi Mi5 este cel mai performant smartphone de până acum

AnTuTu: Xiaomi Mi5 este cel mai performant smartphone de până acum

În vest se vorbeşte mult despre Samsung, Apple, LG, HTC, Sony şi de ceva vreme de Huawei, când vine vorba de smartphone-uri de top, însă în Asia, Xiaomi este un producător foarte important. De aceea, probabil că pe noi ne surprinde topul celor mai performante smartphone-uri din primul trimestru al lui 2016, însă în China acesta nu este deloc ieşit din comun. Xiaomi Mi5 a fost desemnat de către AnTuTu drept cel mai performant smartphone din prima parte a anului, depăşind rivali precum Galaxy S7 şi iPhone 6S.

Clasamentul celor mai performante smartphone-uri testate cu AnTuTu în primele trei luni ale lui 2016 arată cam aşa: Xiaomi Mi5 pe primul loc, cu o medie de 136.875 puncte, Samsung Galaxy S7 edge cu 134.599 puncte, Apple iPhone 6S cu 133.781 puncte, urmat de Huawei Mate 8 cu 91.157 puncte. Restul locurilor sunt ocupate de Meizu Pro 5, Galaxy Note 5 de la Samsung, LeTV Max, iPhone 6, Vivo Xplay 5 şi Samsung Galaxy S6 pe ultimul loc în top 10.

Motivul pentru care Xiaomi Mi5 a ieşit în medie peste Galaxy S7 de la Samsung este destul de simplu şi este explicat de caracterisicile celor două telefoane. Deşi ambele modele sunt echipate cu chipset-ul Snapdragon 820, Galaxy S7 vine cu un display QHD, în timp ce Mi5 afişează rezoluţie Full HD. Astfel, în testele de grafică 3D, rezultatele pentru Samsung sunt scăzute, întrucât trebuie să afişeze mai mulţi pixeli în acelaşi timp. Nu în ultimul rând, Galaxy S7 vine şi în variantă cu procesor Exynos, care scoate rezultate mai slabe în testele de performanţă, lucru care cu siguranţă afectează scorul mediu. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult