Top chipseturi pentru telefoane Android, în ordinea performanțelor

20.05.2020
Top chipseturi pentru telefoane Android, în ordinea performanțelor

După ce mai întâi au publicat Top 10 cele mai puternice telefoane din lume, dezvoltatorii popularului benchmark AnTuTu pun acum la dispoziție și un clasament cu toate chipseturile de generație recentă create pentru dispozitive cu Android, alăturate în grupuri echivalente echivalente și suprapuse în ordinea performanțelor.

Cu această listă poți naviga mai ușor ofertele de telefoane Android, alegând modelul cu exact nivelul de performanță de care ai nevoie.

Simulând o rachetă abia plecată de pe rampa de lansare, graficul ilustrează nu doar care chipset e mai puternic decât altul, ci și diferența relativă de performanță, crescând sau reducând distanța marcată pe „coada” rachetei. Așa se face că vârful de gamă Qualcomm Snapdragon 865 este în poziția cea mai de sus, urmat la o distanță surprinzător de mare de Exynos 990, alternativa dezvoltată de Samsung pentru echiparea telefoanelor Galaxy S20.

De remarcat este și noul vârf de gamă al celor de la MediaTek, chipsetul Dimensity 1000+. Deși adresat produselor smartphone din gama de buget, noul chipset reușește să sufle în „ceafa” soluțiilor high-end de anul trecut, precum Exynos 9825 și Kirin 990.

Important de reținut este că departajarea nu s-a făcut pe baza scorului AnTuTu complet, care tine cont și de aspecte precum rata de actualizare a ecranului și viteza soluției de stocare (acestea fiind caracteristici care pot varia foarte mult între telefoane care utilizează același model de chipset). În schimb, sunt folosite doar măsurătorile de performanță pe partea de CPU și GPU, aceste repere ținând strict de chipsetul folosit. Pentru a obține cele mai precise rezultate, se iau în calcul scorurile de la toate modelele de telefoane Android care folosesc chipsetul respectiv.

De asemenea, din pricina diferențelor majore pe partea de arhitectură hardware/software, chipset-urile Apple nu sunt incluse în această listă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult