Apple a comandat 90 de milioane de modele iPhone 14. Ar putea vinde 220 milioane de telefoane în 2022

12.08.2022
Apple a comandat 90 de milioane de modele iPhone 14. Ar putea vinde 220 milioane de telefoane în 2022

Chiar dacă seria iPhone 14 nu este așteptată cu upgrade-uri majore, cel puțin pe cele două modele de bază, Apple se așteaptă la vânzări la fel de puternice precum cele ale seriei iPhone 13, care s-a dovedit a fi una de succes foarte mare. În consecință, compania a comandat nu mai puțin de 90 de milioane de unități de smartphone-uri pentru sfârșitul acestui an. Această valoare este similară cu cea de anul trecut, pentru iPhone 13 și 13 Pro.

Apple speră să vândă la fel de multe unități de iPhone 14 precum iPhone 13 anul trecut

Din informațiile care există în prezent, iPhone 14 ar putea fi cel mai mic „upgrade” din istoria acestei serii de telefoane, urmând să fie echipat cu un ecran și procesor identic cu telefonul de anul trecut. Singura diferență majoră așteptată pe modelele de bază este introducerea unui model 14 Max, cu ecran de 6,7”, care să înlocuiască modelul Mini, care s-a dovedit a fi un eșec comercial, fiind cel mai slab vândut model al seriilor iPhone 12 și 13.

Conform estimărilor din prezent,  Apple ar trebui să vândă 220 de milioane de smartphone-uri în 2022, un număr apropiat de cel de anul trecut. Astfel, Apple se așteaptă la vânzări constante și nu are așteptări mai mari de la seria iPhone 14 decât față de seria 13.

Acest lucru este însă curios, întrucât iPhone 14 Pro ar putea fi o serie de succes, în special pentru că vine cu prima schimbare semnificativă de design din 2017 și până în prezent, aceasta urmând a fi prima care renunță la notch, de la introducerea iPhone X. De asemenea, acesta ar putea fi și cel mai mare upgrade de cameră din ultimii ani, zvonurile afirmând că Apple ar putea schimba camera de 12 megapixeli cu una de 48 megapixeli, capabilă, probabil, de filmare în rezoluție 8K.

Rămâne de văzut dacă partenerii Apple vor putea și ține pasul cu cererea companiei, criza de componente fiind în continuare o problemă.

sursa: Phone Arena

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult