Primele informații despre performanța iPhone 14 Pro sugerează îmbunătățiri cu până la 42% față de iPhone 13

17.06.2022
Primele informații despre performanța iPhone 14 Pro sugerează îmbunătățiri cu până la 42% față de iPhone 13
sursa: Android Police

Zvonurile despre noi produse Apple par să vină cu o frecvență mai mare în ultimele câteva săptămâni. Pe de-o parte, tocmai am avut parte de un eveniment Apple unde au fost anunțate noi sisteme de operare și noi laptop-uri, pe de altă parte, ne apropiem de lansarea seriei iPhone 14 din toamnă. Astfel, este normal să „scape” noi informații în această perioadă. O sursă mai puțin credibilă susține că are informații despre iPhone 14 Pro și Pro Max, sugerând că upgrade-ul de performanță între noul model și cel anterior este mai mare decât ne-am fi așteptat.

iPhone 14 Pro ar putea fi un upgrade mai mare decât ne așteptam

Utilizatorul @ihacktu de pe Twitter nu este un leaker cu renume prea mare, oferind atât informații care au putut fi verificate, cât și alte informații care nu s-au adeverit în trecut. Acesta susține însă că a primit rezultatele primelor teste de performanță cu modelele de iPhone 14 Pro, echipate cu noul chipset Apple A16 Bionic. Acesta spune că scorul din AnTuTu este de 896.000 de puncte, fiind semnificativ mai mare decât cel al Apple A15 și mai degrabă apropiat de cel al procesoarelor Apple M1, de pe iPad Pro.

Ihacktu susține că aportul de performanță va fi de 35% pentru GPU și de 42% pentru CPU. Acesta ar putea fi cel mai mare salt de la o generație la alta de pe iPhone din ultimii ani, însă nu este clar cum va reuși Apple să facă asta. Probabil că trecerea pe un nou nod de fabricație mult mai eficient ar putea oferi rezultate mai bune cu aproximativ 20-30%, iar îmbunătățiri la nivelul memoriei (DDR5) ar putea aduce restul de performanță.

Leak-ul menționează fugitiv și faptul că seria iPhone 14 va primi camere noi, probabil zvonitul upgrade la un senzor de 48 megapixeli, care ar trebui să ofere un aport mare de performanță, cât și îmbunătățiri la capitolul autonomie, unde am putea vedea până la două ore în plus de utilizare pe noile modele. Având în vedere că iPhone 13 Pro și Pro Max sunt deja unele dintre telefoanele cu cea mai bună autonomie din piață, upgrade-uri de acest gen ar putea mări avansul Apple la acest capitol. De asemenea, Apple ar putea adăuga încărcare și mai rapidă, care permite alimentare la 50% din capacitate în 16 minute, cât și un ecran mai eficient.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult