Apple a comandat două prototipuri de iPhone-uri pliabile: un clamshell și unul cu două ecrane

04.01.2021
Apple a comandat două prototipuri de iPhone-uri pliabile: un clamshell și unul cu două ecrane

Nu este un secret atât de mare faptul că Apple lucrează în paralel cu restul industriei la dispozitive pliabile. Totuși, compania încă nu are nimic de anunțat, lăsând concurența precum Samsung, Huawei și Motorola să se lovească de problemele primelor generații. S-ar putea însă să vedem un pliabil de la Apple mai devreme decât ne-am fi așteptat în mod normal, noi informații sugerând că producătorul american a comandat de la Foxconn, unul dintre partenerii săi taiwanezi, două prototipuri de dispozitive pliabile.

Apple a înregistrat de-a lungul timpului mai multe brevete referitoare la dispozitive mobile pliabile. Totuși, până acum nu aveam o idee despre direcția în care acestea ar putea merge. Se pare însă că Apple nu va „revoluționa” această categorie de produse, dacă vreunul dintre aceste prototipuri va ajunge pe piață. Cel puțin nu din punct de vedere al design-ului.

Apple se inspiră de la concurență pentru primele prototipuri de telefoane pliabile

Conform United Daily News, Apple a cerut un prototip similar cu Galaxy Z Flip în construcție, care poate fi pliat pe verticală, în format clamshell. Acesta ar putea fi un prim iPhone pliabil, care ar putea să înlocuiască eventual în ofertă modelul iPhone Mini. Acesta ar avea avantajul dimensiunilor reduse atunci când este pliat, dar ar putea oferi și un ecran mare pentru fotografii sau filmări, vizionarea de filme și rularea de jocuri, atunci când este complet deschis. În prezent, iPhone 12 Mini este un telefon parcă prea mic pentru astfel de activități, în timp ce bateria nu este la nivelul modelelor mai mari.

Cel de-al doilea prototip ar putea fi însă un soi de dispozitiv pliabil cu două ecrane, nu foarte diferit în concept cu Surface Duo de la Microsoft. Nici măcar nu este prima dată când vorbim despre un dispozitiv Apple cu două ecrane, iar aceasta ar putea fi varianta preferată de companie, cel puțin până când tehnologia ecranelor pliabile va fi îmbunătățită.

Este destul de clar că Apple dorește să evite folosirea ecranelor cu protecții fragile din plastic și probabil că designerii săi nu apreciază faptul că există o dungă evidentă în zona în care modelele din prezent sunt pliate. Utilizarea a două ecrane ar putea aduce un dispozitiv orientat mai degrabă către productivitate portabilă, fiind cumva un dispozitiv poziționat undeva între un iPhone și un iPad. Tradițional, acest spațiu era ocupat de iPad Mini, care în ultimii ani nu a primit foarte multe actualizări hardware, însă.

Lansarea unui model pliabil de la Apple ar putea veni cel mai devreme în 2022, însă este foarte posibil să întârzie și mai mult.

sursa: UDN

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult