Apple ar fi selectat componente inferioare și un acumulator mai ieftin pentru modelul iPhone 12 5G

21.08.2020
Apple ar fi selectat componente inferioare și un acumulator mai ieftin pentru modelul iPhone 12 5G

Încercând să compenseze costul tehnologiei 5G, Apple ar fi selectat pentru noul model iPhone 12 5G componente de calitate inferioară, comparat predecesorului iPhone 11, inclusiv un acumulator cu 40%-50% mai ieftin.

Zvonul este lansat de Ming-chi Kuo, un analist cu excelentă reputație pentru predicțiile sale referitoare la produse Apple încă nelansate. Potrivit estimărilor sale, includerea conectivității 5G pe telefoanele iPhone 12 implică un cost suplimentar de 125-135 dolari doar pentru banda mmWave, plus 75-85 dolari dacă este inclusă și banda sub-6GHz.

iPhone 12 5G, mai scump, dar cu piese de calitate inferioară

În mod evident, investitorii Apple nu ar fi de acord cu tăierea drastică a marjelor de profit pentru amortizarea costurilor de fabricație suplimentare. La cealaltă extremă, nici transferarea costului suplimentar exclusiv spre consumatori, prin creșterea abruptă a prețului la vânzare, nu este o opțiune viabilă în actualul context economic global. Astfel, calea de compromis trebuie să fie substituirea altor componente scumpe cu versiuni inferioare, preferabil, fără ca utilizatorii să sesizeze diferența.

Bine ascuns la interiorul carcasei, acumulatorul este o țintă ideală pentru tăieri de costuri, Apple putând strecura o componentă puțin mai voluminoasă, sau compensa scăderea de capacitate optimizând consumul de energie. Potrivit aceluiași Ming-chi Kuo, generația iPhone de anul viitor va primi acumulatori cu încă 30%-40% mai ieftini, obținuți prin eficientizarea procesului de fabricație.

Tot la capitolul tăieri de costuri intră și decizia Apple de a nu include un adaptor AC sau căști în pachetul standard cu accesorii pentru iPhone 12. În schimb, consumatorii vor avea de ales între „reciclarea” adaptorului AC rămas de la un exemplar iPhone de generație anterioară, sau a investi într-una din soluțiile opționale pentru încărcare rapidă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult