Apple ar putea aduce pe piață un iPhone pliabil care să concureze cu Galaxy Flip

08.02.2024
Apple ar putea aduce pe piață un iPhone pliabil care să concureze cu Galaxy Flip

Apple ar putea lansa un iPhone pliabil care să concureze cu seria Samsung Galaxy Flip. Se pare că Apple a dezvoltat deja două prototipuri.

Seria Samsung Galaxy Flip este destul de populară printre clienți, cu toate că nu oferă cele mai bune specificații, așa cum o face Galaxy S24 Ultra, spre exemplu. Principalul selling point constă în formatul telefonului, care aduce aminte nostalgicilor de vechile telefoane cu clapetă. De asemenea, încape și în buzunare mai mici, datorită ecranului pliabil.

Apple pare că nu mai vrea să rateze ocazia de a avea un dispozitiv atât de plăcut de utilizatori în gama sa, astfel că cele mai noi rapoarte transmit că gigantul american lucrează la propriul său telefon pliabil, care să concureze cu Galaxy Flip.

Apple vrea să intre pe piața telefoanelor pliabile

Potrivit celor mai noi informații, Apple construiește prototipuri pentru cel puțin două iPhone-uri care se pliază ca o clapetă, asemenea lui Galaxy Z Flip. Se spune că iPhone-urile pliabile sunt într-o fază incipientă de dezvoltare și nu se află în planurile de producție în masă ale companiei pentru anul acesta sau următorul. Produsul poate fi anulat dacă prototipurile nu corespund așteptărilor Apple.

Raportul menționează că Apple a cochetat de mult timp cu ideea unui iPhone pliabil. CEO-ul Apple, Tim Cook, a vorbit cu inginerii și designerii companiei despre posibilitatea unui iPhone pliabil încă din 2018. De asemenea, el „a reacționat pozitiv” la o demonstrație a unui ecran pliabil de 7 inch. Cu toate acestea, după cum bine știm, Apple încă nu a lansat un produs cu ecran pliabil în nicio formă.

Se pare că echipa de design a Apple preferă un telefon pliabil al cărui afișaj este orientat spre exterior când telefonul este închis. De asemenea, se dorea un dispozitiv care să fie de două ori mai subțire decât iPhone-urile actuale, astfel încât să nu fie prea gros când este închis.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult