Samsung pregătește un upgrade major de cameră pentru Galaxy Z Flip6

18.08.2023
Samsung pregătește un upgrade major de cameră pentru Galaxy Z Flip6

Galaxy Z Flip5 este în continuare cel mai bun telefon din categoria sa (puteți consulta review-ul nostru pentru a vedea de ce spunem asta), dar Samsung pare să se cam culce pe o ureche atunci când vine vorba despre upgrade-uri hardware semnificative. Deși telefonul este abia de câteva zile în magazine, deja încep discuțiile despre Galaxy Z Flip6 și faptul că acesta ar putea fi primul care aduce un mare upgrade, în special la capitolul camere foto.

Următorul pliabil Flip de la Samsung, Galaxy Z Flip6, ar putea primi cameră de 50 megapixeli

Seria Flip de la Samsung a fost echipată din 2020 și până în prezent cu camere foto cu rezoluție de 12 megapixeli. Compania nu a oferit upgrade-uri hardware semnificative la acest capitol, iar lipsa unei concurențe care să ofere camere mai performante a permit lui Z Flip5 să păstreze acest sistem de camere și să îmbunătățească performanța prin intermediul procesării mai avansate.

Conform site-ului GalaxyClub, Samsung deja testează prototipuri de Galaxy Z Flip6, care ar utea primi primul upgrade hardware major de cameră: un senzor principal de 50 megapixeli. Acesta ar putea fi același pe care îl întâlnim pe modelele Galaxy S23 și S23+ în prezent, care oferă rezultate comparabile cu cele de pe modelul Ultra, care folosește o cameră de 200 megapixeli. Cu acest upgrade, Galaxy Z Flip6 ar putea fi și primul model de acest gen al companiei cu filmare în rezoluție 8K. Camera ultrawide de 12 megapixeli nu ar fi programată însă pentru un upgrade similar.

Având în vedere că suntem la un an distanță de lansarea Galaxy Z Flip6, cel mai probabil, Samsung ar putea să revină asupra acestei decizii. De acum și până la momentul dezvăluirii oficiale, compania va dezvolta multe alte prototipuri de Galaxy Z Flip6 și Fold6.

GalaxyClub este o publicație care a oferit în trecut informații care au putut fi verificate după anunțurile oficiale Samsung, deci nu există motive să credem că aceste informații nu au fost obținute din aceleași surse de încredere. Totuși, fiind vorba despre informații neoficiale, există întotdeauna șansa ca acestea să fie eronate sau de-a dreptul false.

sursa: GalaxyClub

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult