Apple ar putea lansa iPhone 12 cu 4G la preț de „flagship killer”

26.06.2020
Apple ar putea lansa iPhone 12 cu 4G la preț de „flagship killer”

În urmă cu doar câteva săptămâni credeam că știm totul despre noua serie de telefoane iPhone 12. Noi  detalii sugerează însă că Apple pregătește încă două modele despre care până acum nu știam nimic. Este vorba despre versiuini 4G ale modelelor de bază iPhone 12 și iPhone 12 Max, care ar putea intra în ofertă la prețuri mult mai mici decât ne așteptam inițial. Practic, Apple ar putea lansa un propriu „flagship killer”, cu procesor de top la un preț de mid-range.

Apple ar putea lansa iPhone 12 4G, unele dintre cele mai ieftine telefoane puternice din 2020

Noile informații despre versiunile 4G ale iPhone 12 vin de la analistul Daniel Ives de la Wedbush Securities. Acesta spune că Apple dezvoltă și două modele ale noii serii de dispozitive în special pentru piețele în care conectivitatea 5G încă nu există. Pentru că variantele iPhone 12 normale vor integra conectivitate 5G standard, modelele cu 4G vor fi semnificativ diferite, dar și semnificativ mai ieftine.

Știam despre seria iPhone 12 că va integra patru modele diferite: iPhone 12 de 5,4”, iPhone 12 Max de 6,1”, iPhone 12 Pro de 6,1” și iPhone 12 Pro Max de 6,7”. Acestea ar fi echipate toate cu ecrane OLED șși antene 5G, diferențele între modelele Pro și non-Pro fiind similare cu cele dintre modelele 11 și 11 Pro. Finisaje din materiale puțin diferite și trei camere față de două camere pe modelele mai scumpe. Cu zvonuri despre prețuri pornind de la 650 de dolari pentru varianta de bază, deja iPhone-urile atingeau un preț mai mic decât ne-am obișnuit în ultimii ani.

Se pare însă că variantele 4G ar putea oferi pentru prima dată iPhone-uri high-end „de buget”. După lansarea iPhone SE la 400 de dolari, iPhone 12 4G, în varianta de bază ar putea intra în ofertă la 550 de dolari. Varianta iPhone 12 Max cu 4G ar putea intra în ofertă la prețul modelului standard iPhone 12 cu 5G.

Totuși, variantele 4G nu vor prezenta diferențe doar la nivelul modemului și antenelor. Se pare că pentru a putea oferi aceste modele la un preț mai mic, acestea vor păstra dimensiunile de 5,4” și 6,1”, dar cu paneluri LCD în loc de OLED.

Apple pregătește și alte surprize legate de seria iPhone 12

Noi informații încă neconfirmate despre iPhone 12 spun că Apple încă are și alte surprize pentru această lansare. Anul trecut iPhone 11 Pro și Pro Max au fost livrate cu adaptoare de priză de 18W. Anul acesta, modelele iPhone 12 ar putea fi toate livrate cu adaptor de priză de 20W. De altfel, încărcătorul wireless AirPower ar putea debuta odată cu noile modele.

Nu este clar dacă și încărcarea wireless va primi un upgrade de putere sau dacă va putea transfera energie bilateral. Telefoanele Apple sunt printre cele mai lente la capitolul încărcare wireless.

sursa: Phone Arena,

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult