Apple ar putea lansa iPhone-ul de 4 inci înainte de finalul lunii martie

Apple ar putea lansa iPhone-ul de 4 inci înainte de finalul lunii martie

După multe luni de zvonuri, Apple a confirmat că va ţine o conferinţă de presă în luna martie. Aceasta va avea loc pe data de 21 martie şi sunt aşteptate anunţuri pentru produse noi din mai multe categorii ale companiei. Această dată este foarte apropiată şi de momentul în care Apple va trebui să îşi protejeze poziţia faţă de deblocarea telefonului în cazul San Bernardino, iar Tim Cook va încerca cu siguranţă să profite de acest moment pentru a prezenta poziţia companiei în această situaţie.

În ciuda poziţiei delicate în care Apple se află, business-ul său trebuie să meargă înainte. Zvonurile sugerează că acest eveniment va marca lansarea unui nou iPhone cu display de 4”, primul de la lansarea modelelor iPhone 5S şi 5C. Acesta ar trebui să integreze hardware-ul regăsit pe modelele 6S, însă într-un format mai mic şi o carcasă similară.

Întrucât în această toamnă nu am primit un nou model iPad, este posibil să vedem o nouă variantă anunţată pe 21 martie. Există deja informaţii neconfirmate care afirmă că avem de a face cu o versiune mai mică a modelului iPad Pro, cu acelaşi format 4:3 pe display de 9,7”, însă cu funcţii avansate precum un port dedicat pentru tastatură, sistem audio cu patru difuzoare, suport pentru Apple Pencil şi hardware mai puternic. Nu este clar dacă acest model va fi numit iPad Air 3 sau dacă va intra în categoria iPad Pro.

Apple Watch ar putea fi altă categorie de produse care să primească un update. Modelul original a fost lansat în urmă cu aproape un an în cadrul unui eveniment similar, iar feedback-ul despre durata de utilizare la o singură încărcare şi performanţa scăzută a acestuia ar putea duce la lansarea unui nou model în 2016. În acelaşi timp, Apple ar putea anunţa doar noi parteneriate cu producători cu renume în industria ceasurilor, sau noi versiuni de culoare.

Nu în ultimul rând, seriile de computere iMac, Mac Mini, Macbook şi Mac Pro ar putea primi upgrade-uri hardware, Apple ezitând să lanseze până în prezent noi variante cu procesoare bazate pe arhitectura Skylake de la Intel.

Toate acestea sunt însă doar speculaţii bazate pe zvonuri neconfirmate. Vom afla mai multe în mai puţin de două săptămâni, sau poate puţin mai devreme, în cazul în care încep să apară imagini neoficiale cu noile produse.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult