Apple ar putea lansa trei modele de iPhone 7

19.07.2016
Apple ar putea lansa trei modele de iPhone 7

În trecut, iPhone-urile veneau într-o singură variantă, cu diverse opţiuni de stocare internă. Odată cu lansarea lui iPhone 6, Apple a diversificat gama de smartphone-uri, oferind şi diverse opţiuni de dimensiune ale display-ului. iPhone 7 ar putea marca intrarea pe piaţă a unei noi game de iPhone-uri, dedicate celor care îşi doresc atât performanţă, cât şi cameră mai bună şi posibilitatea de ataşare a accesoriilor. Este vorba despre iPhone 7 Pro, care pare să fie diferit faţă de modelul Plus.

O nouă imagine de pe Weibo, versiunea chinezească de Twitter, descrie trei variante diferite de iPhone 7. Modelul standard, cu display de 4,7”, modelul 7 Plus, cu acelaşi display de 5,5” şi modelul Pro, care pare să fie similar în dimensiuni cu varianta Plus, însă care vine echipat cu sistem dual-camera şi port pentru accesorii SmartConnector. În cazul în care Apple va lansa într-adevăr trei modele de iPhone, cu siguranţă varianta Pro va fi cea mai scumpă dintre toate. În acest moment nu putem şti exact care ar fi diferenţele hardware interne faţă de iPhone 7 Plus, însă putem intui pe baza diferenţelor între iPad Air şi iPad Pro.

Deşi cele două smartphone-uri Pro şi Plus vin în carcase de dimensiuni similare, Apple ar putea integra câteva lucruri noi în carcasa lui Pro. Pe lângă o cameră mai bună şi posibilitatea de a conecta accesorii magnetice pe partea din spate, display-ul ar putea fi diferit. În loc de rezoluţia Full HD, acesta ar putea fi echipat cu un panou QHD (2560 x 1440 pixeli), cu suport pentru stylus-ul Apple Pencil. De asemenea, acesta ar putea fi bazat pe o versiune superioară a chipset-ului Apple A10 care se va găsi probabil în carcasa lui 7 Plus, probabil o versiune A10X cu mai multe nuclee şi cu frecvenţă ridicată.

Momentan nu avem decât două imagini din China care prezintă toate cele trei modele de iPhone 7, care ar putea sau nu să fie reale. Cu siguranţă vom afla mai multe detalii pe căi oficiale în luna septembrie, când Apple ar putea să anunţe în mod oficial noile smartphone-uri.

Citeşte şi iPhone 7 şi iPhone 6s, comparate într-un prim clip video

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video