Apple ar putea lansa un nou iPhone entry-level cu ecran de 5.5”

17.03.2020
Apple ar putea lansa un nou iPhone entry-level cu ecran de 5.5”

Potrivit indiciilor descoperite în ultima versiune iOS 14, Apple pregăteşte un nou iPhone cu ecran de 5.5”, ce ar putea fi dezvăluit alături de modelul cu ecran LCD de 4.7”.

Descris în unele zvonuri cu un design inspirat de iPhone 8 şi hardware împrumutat la seria iPhone 11, modelul iPhone de 4.7” ar putea avea şi o versiune ”Plus” cu ecran de 5.5”, pusă la dispoziţia fanilor Apple care doresc o suprafaţă de afişare generoasă.

Cele două modele iPhone ar urma să primească funcţionalitatea Touch ID cu buton bazat pe acţionare mecanică, prezentă la seria iPhone 8.

Deşi tehnologia Face ID probabil că va lipsi la acest nivel de preţ, se pare că toate modelele iPhone din noua generaţie vor dispune de cititor pentru tag-uri NFC, scanarea acestora fiind posibilă fără ajutorul unei aplicaţii dedicate. Suportul pentru tag-uri NFC este prezent deja la seriile iPhone XS, iPhone XR şi iPhone 11.

Potrivit zvonurilor neconfirmate neoficial, iPhone-ul entry-level cu ecran de 4.7” va avea un preţ începând de la 399 dolari pentru modelul cu 64GB memorie internă şi ceva mai mult pentru varianta cu 128GB memorie. Versiunile de culoare anticipate sunt gri, argintiu şi roşu. Nu este clar dacă modelul ”Plus” cu ecran de 5.5” va avea caracteristici similare, însă preţul ar putea fi cu aproximativ 100 de dolari mai mare. Ambele modele iPhone ar putea fi lansate spre finalul acestei luni, însă rămâne de văzut dacă restricţiile de circulaţie impuse în majoritatea ţărilor lumii pentru limitarea epidemiei de coronavirus vor mai permite aprovizionarea magazinelor şi livrarea comenzilor primite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult