Apple ar putea limita cablul USB-C inclus în pachetul iPhone 15 la viteze USB 2.0

26.08.2023
Apple ar putea limita cablul USB-C inclus în pachetul iPhone 15 la viteze USB 2.0

Cu mai puțin de o lună rămasă până la evenimentul de lansare iPhone 15, apar zvonuri cum că Apple ar putea „motiva” utilizatorii să cumpere încă un cablu USB-C, limitând performanțele celui inclus în pachetul cu accesorii.

Știm deja că Apple a găsit o modalitate de a profita de pe urma cerinței formulate în legislația europeană, privind obligativitatea adoptării USB-C drept format de conectare universal pentru dispozitivele comercializate în spațiul comunitar. Compania integrând în cablurile USB-C „originale” un cip dedicat, în lipsa căruia este activat un așa numit mod de compatibilitate. Astfel, sunt respectate doar cerințele minime impuse de legislație, dezactivând funcția de încărcare rapidă și limitând vitezele de conectare pentru transfer date.


Golind și mai mult de conținut inițiativa europeană care trebuia să diminueze cantitatea de viitoare deșeuri e-waste, rezultată din comercializarea a tot felul de cabluri și dispozitive de încărcate cu format proprietar, Apple pare că va limita inclusiv performanțele cablului USB-C inclus în pachetul iPhone 15. Astfel în timp ce specificațiile unui presupus astfel de cablu relevă suport pentru încărcare rapidă de până la 60W, suportul pentru transferuri de date este limitat la viteză USB 2.0 (până la 480Mbps), comparabilă standardului Lightning folosit cu dispozitivele din generația anterioară. În schimb, lungimea de 1.6 metri a noului cablu va cu siguranță apreciată.

Deocamdată, nu este clar dacă Apple intenționează să vândă separat cablul USB-C cu suport USB 3.2 (viteză 5Gbps), sau conectivitatea iPhone 15 este pur și simplu limitată la viteze USB 2.0, existând și unele zvonuri cum că USB 3.2 va fi un „bonus” pentru cumpărătorii iPhone 15 Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult