Apple ar putea livra USB-C pe toate iPhone-urile, dar doar modelele Pro ar putea primi transfer mai rapid

17.11.2022
Apple ar putea livra USB-C pe toate iPhone-urile, dar doar modelele Pro ar putea primi transfer mai rapid

iPhone-ul cu port USB-C în loc de Lightning este inevitabil acum. Uniunea Europeană va forța Apple să implementeze această tehnologie pe telefoanele sale, după ce a renunțat oricum la port-uri proprietare pe alte categorii de produse, precum iPad. Se pare însă că upgrade-urile vor veni însă, așa cum ne-am obișnuit de câțiva ani deja, doar pe modelele de top, din gama „Pro”. Modelele standard vor avea de asemenea USB-C, dar fără un upgrade de viteză de transfer sau încărcare.

Modelele iPhone 15 Pro ar putea oferi în sfârșit viteze USB 3.2 pe USB-C

Conform Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez de afaceri faimos pentru informațiile pe care le oferă despre Apple, compania americană va lansa anul viitor seria iPhone 15, formată din patru modele, toate echipate cu USB-C. Se pare însă că renunțarea la Lightning nu va aduce însă avantajele mult așteptate pe toate dispozitivele, ci doar pe variantele Pro, care, și aveau cea mai mare nevoie de un upgrade.

Întrucât Lightning a debutat în 2012, la momentul respectiv, port-ul a fost dezvoltat pentru compatibilitate cu standardul USB 2.0, oferind vitezele de transfer necesare la acel moment. Între timp însă, USB a evoluat până la versiunea 4.0, iar vitezele de transfer sunt acum mult mai mari. Având în vedere că deja de două generații, iPhone-urile pot filma în format ProRes, necesitatea unei viteze de transfer de date mai mare este din ce în ce mai mare, iar port-ul Lightning cu USB 2.0 nu este de ajuns.

Kuo spune că Apple va integra port-uri USB-C compatibile fie cu standardul USB 3.2, fie cu Thunderbolt 3 pe modelele iPhone 15 Pro, pentru transferuri mult mai rapide de pe smartphone pe un computer. Din păcate, iPhone 15 „standard” nu va fi la fel de norocos. Acesta și modelul Plus vor primi USB-C, dar cu viteze USB 2.0, la fel ca până acum. Singurul avantaj al acestora devine astfel faptul că pot fi încărcate cu cabluri standard.

sursa: Ming-Chi Kuo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult