Apple ar putea lucra la două telefoane pliabile: iPhone Fold și iPhone Flip

20.09.2021
Apple ar putea lucra la două telefoane pliabile: iPhone Fold și iPhone Flip

Apple a ales să stea departe de cursa pentru piața de telefoane pliabile, însă s-ar putea să nu privească de pe margine pentru foarte mult timp. Conform unor informații noi raportate de presa din Coreea de Sud, Apple este în discuții cu producătorii de ecrane pentru realizarea primelor sale dispozitive pliabile, care ar putea fi lansate în 2023. Se pare că primul model va fi unul de tip „clamshell”, iPhone Flip, dar există planuri și pentru un pliabil cu ecran care se închide pe verticală, iPhone Fold.

iPhone Flip ar putea fi primul model cu ecran pliabil lansat de Apple

Conform Business Korea, Apple ar putea lansa în 2023 primul său dispozitiv pliabil, cu design „clamshell”. Acesta ar putea fi numit iPhone Flip și ar concura, desigur, cu alternative precum Galaxy Z Flip de la Samsung sau Motorola RAZR.

Unul dintre obiectivele telefoanelor pliabile de la Apple pare să fie însă reducerea dimensiunilor dispozitivelor atunci când sunt pliate. Astfel, Apple ia în considerare colaborarea cu LG pe acest segment de piață, pentru dezvoltarea unor ecrane integrate cumva mai bine în carcasă. Astfel, iPhone Flip ar putea oferi și o ramă mai mică în jurul ecranului. Desigur, știm deja că LG a anunțat pentru 2023 tehnologia Real Folding Window, care ar permite o rezistență crescută ecranelor pliabile, cât și eliminarea aproape complet a cutei în zona în care ecranul se îndoaie.

Informațiile disponibile sugerează că ecranul de pe telefonul pliabil Apple ar avea o diagonală de 7,5”, însă nu este clar dacă este vorba despre modelul care va concura cu Galaxy Z Fold, sau despre cel cu „clapetă”, similar cu Galaxy Flip. Având în vedere că Flip3 deja are un ecran foarte înalt la 6.7”, probabil că un telefon semnificativ mai mare nu ar fi posibil pentru utilizare confortabilă la aceste dimensiuni.

Existau zvonuri mai vechi care sugerau că Apple ar putea înlocui iPad Mini cu un iPhone pliabil pe format similar cu Galaxy Fold. Având în vedere că iPad Mini tocmai a primit un upgrade, peste 2-3 ani nu ar fi ieșită din comun o nouă schimbare pentru această gamă de dispozitive.

sursa: Business Korea via Phone Arena

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult