Apple ar putea oferi iPhone-uri în chirie – rămâi cu telefonul cât timp plătești și poți schimba cu modelul următor

25.03.2022
Apple ar putea oferi iPhone-uri în chirie - rămâi cu telefonul cât timp plătești și poți schimba cu modelul următor

În viitor, deținerea produselor Apple ar putea funcționa după modelul practicat deja în industria auto, clienții luând în chirie iPhone-ul dorit. fără a deveni efectiv proprietari.

Alternativă la cumpărarea în rate, opțiunea abonamentului Apple va presupune plata unei chirii lunare care nu se deduce din valoarea produsului, doritorii rămânând simpli utilizatori ai dispozitivului pe care vor trebui să îl returneze la încheierea contractului.

Încă la stadiul de proiect, noul serviciu de abonament ar urma să fie lansat până anul viitor și inclus în planurile AppleCare și Apple One.

Potrivit Bloomberg, planul ar permite clienților să ia în chirie iPhone-ul dorit folosind ID-ul Apple sau contul App Store, plătind pentru acesta o taxă lunară. Costul abonamentului ca depinde de dispozitivul ales.

Trecând peste compromisul de a plăti o chirie lunară fără a deveni proprietarul dispozitivului respectiv, abonații programului primesc în schimb alte avantaje, cum ar fi opțiunea de a schimba la următoarea versiune imediat ce aceasta este lansată. Și cum Apple lansează câte un nou model iPhone în fiecare an, posibilitatea de a-l obține fără alt efort financiar decât chiria plătită lunar ar putea să tenteze pe foarte multă lume.

Cât despre iPhone-urile, iPad-urile și sistemele MacBook pe care abonații le schimbă pentru următorul model, sau le predau pur și simplu la întreruperea abonamentului, putem presupune că acestea re reîntorc ca și produse Apple recondiționate, cu prețuri care vor face cumpărarea integrală mult mai atractivă.

Interesant este că Apple oferă deja un program care permite upgrade la următorul model iPhone. Disponibil la pachet cu asigurarea Apple Care+, acesta are un preț de pornire de 35.33 dolari pe lună și permite folosirea opțiunii de upgrade după minim 12 rate lunare plătite. Diferența este că telefonul este achiziționat în rate. Probabil că viitoarele abonamente cu chirie vor avea costuri lunare ceva mai mici, servind ca o alternativă pentru clienții Apple care nu doresc cu tot dinadinsul să aibă efectiv în proprietate telefonul din buzunar.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult