Apple ar putea pregăti un iPhone cu stocare internă de 1 TB

30.10.2020
Apple ar putea pregăti un iPhone cu stocare internă de 1 TB

Telefoanele Apple au fost întotdeauna limitate de stocarea internă pe care o alegi la momentul achiziției. Recent, modelele top au ajuns să atingă și 512 GB stocare internă, care probabil că este o capacitate de ajuns chiar și pentru cei care plănuiesc să folosească telefonul în producție video, de exemplu. Totuși, Apple pare să pregătească o versiune de iPhone cu stocare internă dublă, de 1 TB.

Acesta ar putea fi primul iPhone cu stocare internă de 1 TB

În acest moment, nu sunt disponibile telefoane cu 1 TB de stocare internă. Alte modele au fost prezentate cu 1 TB capacitate maximă, printr-o combinație de 512 GB intern și 512 GB folosind un card microSD. Întrucât Apple nu permite atașarea de carduri de memorie, soluția Apple va fi un telefon cu 1 TB stocare internă.

Nu a fost făcut niciun anunț oficial despre un asemenea model și nici nu avem informații foarte concrete despre un iPhone de 1 TB. Cel care a adus această informație în spațiul public este Jon Prosser, creatorul canalului de YouTube Front Page Tech și leaker cunoscut pe Twitter pe subiecte legate de Apple. Acesta a publicat un mesaj în care spunea „sper că sunteți pregătiți pentru telefoane cu 1 TB”. Nu știm dacă acesta se referă la un nou model iPhone 12, sau dacă acest model va fi dedicat următoarei serii.

În prezent, un iPhone 12 Pro Max, cel mai scump model de la Apple, în varianta de 512 GB, adică cea mai mare, costă 1.609 euro. Diferența de preț între cel de 512 GB și cel de 256 GB este de 230 de euro. Este posibil ca un model cu stocare dublă să „bată” în 2.000 de euro.

Acestea nu ar fi primele dispozitive Apple cu iOS cu 1 TB stocare. Anterior, modelele iPad Pro din 2018 și mai recent cele din 2020, au putut fi configurate cu 1 TB stocare internă. Acestea erau cele mai scumpe modele din gamă și veneau chiar și cu mai multă memorie RAM decât variantele cu mai puțină stocare (6 față de 4 GB).

Rămâne de văzut dacă există și o piață reală pentru telefoane de 1 TB odată ce Apple le și lansează. Dacă le lansează.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult