Cât va costa Samsung Galaxy S10+ în varianta de top, cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare

18.02.2019
Cât va costa Samsung Galaxy S10+ în varianta de top, cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare

Două zile ne despart de prezentarea oficială a lui Galaxy S10 de la Samsung şi modelele sale derivate şi deja cunoaştem majoritatea detaliilor importante despre cele trei dispozitive care urmează să fie lansate. Preţul acestor dispozitive este un subiect dezbătut pe larg în ultima perioadă, iar acum avem pentru prima dată informaţii puţin mai uşor de crezut despre limita maximă a preţului pentru modelul Galaxy S10+, cel mai performant din gamă.

Evan Blass, cunoscut online pentru publicarea de informaţii despre dispozitive mobile înainte ca acestea să ajungă în magazine, a pus pe contul său de Twitter o imagine cu ceea ce pare a fi configuratorul dintr-un magazin online care listează Galaxy S10+. Imaginea ar putea fi luată chiar de pe site-ul oficial Samsung din China, însă nu este tocmai clar dacă acesta este într-adevăr cazul.

Putem vedea astfel faptul că un Samsung Galaxy S10+, în versiunea Ceramic Black, cu 12 GB RAM şi 1 TB spaţiu de stocare intern, va ajunge în magazinele din China la preţul de 10.000 yuan. Aceasta va fi ediţia de top a telefonului, care va fi disponibilă exclusiv în variantele „Ceramic”, cealaltă fiind varianta cu carcasă de culoare albă.

Suma de 10.000 yuan este echivalentă cu 1.475 de dolari americani, sau cu 1.300 euro, însă preţurile din China sunt de obicei mai mici decât în alte ţări. Astfel, ne putem aştepta la sume semnificativ mai mari pentru pieţele vestice. Telefonul ar putea ajunge în magazine a 1.500 de dolari sau euro, întrucât preţurile din SUA şi Europa primesc în general o conversie directă, motivul fiind faptul că în SUA taxele nu sunt incluse în preţul afişat.

Aceeaşi imagine dezvăluie însă şi preţul versiunii imediat inferioare a variantei Galaxy S10+ cu 8 GB RAM şi 512 GB stocare: 9.000 yuan. Acest preţ este echivalent cu 1.328 dolari americani sau 1.175 euro. Practic, Samsung pare să ofere modelul Galaxy S10+ la acelaşi preţ cu iPhone XS Max, în varianta sa de medie, cu stocare de 256 GB.

Desigur, acest preţ nu a fost confirmat încă. Există posibilitatea ca preţul de pe site-ul de origine să nu reprezinte preţul adevărat, suma fiind pusă doar pentru a umple câmpul din listă. Totuşi, zvonurile din trecut sugerau că preţul modelului Galaxy S10+ cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare ar putea ajunge undeva în jurul a 1.500 de dolari americani, sumă foarte apropiată de ceea ce putem vedea în fotografii.

Din fericire, nu va mai dura foarte mult până când vom avea la îndemână informaţii oficiale, prezentarea fiind programată pentru data de 20 februarie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult