Apple ar putea să nu ofere ecrane de 120 Hz nici pe iPhone 12 Pro

05.08.2020
Apple ar putea să nu ofere ecrane de 120 Hz nici pe iPhone 12 Pro

Credeam că știm cam totul despre seria de dispozitive iPhone 12, dar noi informații din surse de încredere infirmă din nou anumite informații. Se pare că Apple nu va integra un display cu refresh rate de 120 Hz pe modelele iPhone 12 Pro anul acesta, în ciuda faptului că multe informații neoficiale sugerau asta. De altfel, Apple este cam singura companie din top 5 care nu oferă încă smartphone-uri cu ecrane mai rapide de 60 Hz, deci era de așteptat ca noile sale modele să primească acest upgrade.

Ross Young, analist în cadrul DisplaySearch și DSCC, anunță din nou pe Twitter că Apple nu a cumpărat componentele necesare pentru dezvoltarea de smartphone-uri cu refresh rate de 120 Hz. Astfel, fără aceste componente, compania nu ar putea să integreze această funcție pe noile sale telefoane. Acesta a menționat acest lucru și în trecut, iar acum, atât de aproape de lansarea noilor modele, sunt slabe șanse să mai apară schimbări.

Nu este însă clar dacă Apple are capacitatea de a produce telefoane cu ecrane la 90 Hz, măcar să ofere o valoare intermediară între cei 60 Hz de până acum și 120 Hz, cum oferă concurența pe modelele de top. Probabil însă că nu este cazul.

Apple pare să nu adopte ecranele la 120 Hz pe iPhone 12 din considerente de autonomie

Motivul pentru care Apple pare să meargă în această direcție „conservatoare” legată de ecranele telefoanelor pare să fie autonomia. Noile modele iPhone 12 sunt așteptate cu noile procesoare Apple A14, pe 5nm, care vor oferi un consum de energie scăzut, dar și cu modem-uri 5G de la Qualcomm, care vor crește consumul de energie. Având în vedere că fiecare model în parte are un acumulator mai mic decât echivalentul său din seria iPhone 11 de anul trecut, probabil că un ecran cu rată de împrospătare ridicat ar fi dus la un consum de energie peste limitele acceptate de companie.

Totuși, atunci când modele mid-range cu ecrane de 90 Hz și baterii duble apar pe piață la o treime din prețul unui iPhone de top, este greu de justificat lipsa acestei capabilități. Totuși, nu este prima dată când Apple refuză să avanseze în același timp cu restul industriei. De obicei, compania nu adoptă tehnologii noi decât atunci când consideră că acestea ajung la o anume „maturitate”. Totuși, telefoane cu ecrane la 90 sau 120 Hz au tot apărut în ultimii 2-3 ani, iar în 2020 toți concurenții importanți au măcar un model sau două în ofertă cu un ecran mai rapid de 60 Hz.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult