Apple ar putea suplimenta comenzile de iPhone 11 şi ar putea scădea producţia modelelor 11 Pro

28.10.2019
Apple ar putea suplimenta comenzile de iPhone 11 şi ar putea scădea producţia modelelor 11 Pro

Seria a iPhone 11 pare să fie un adevărat succes pentru Apple, vânzările celor trei modele noi de smartphone-uri fiind semnificativ mai mari decât cele ale modelor XS şi XR de anul trecut. Se pare că în urma cererii foarte mari în piaţă, compania va suplimenta producţia pentru modelul iPhone 11 standard, în timp ce producţia de iPhone 11 Pro va fi scăzută puţin. Comenzile vor urma ponderea cererii, sugerând că modelele 11 Pro se vând mai slab decât modelele XS de anul trecut, în timp ce iPhone 11 se vinde mult mai bine decât XR.

Conform Jun Zhang, analist economic în cadrul Rosenblatt Securities, care de obicei oferă analize mai puţin pozitive atunci când vine vorba despre Apple decât alţi analişti, Apple ar putea vinde înainte de sfârşitul anului 2019 nu mai puţin de 70 de milioane de unităţi iPhone 11 în toate cele trei variante. Întrucât modelul standard, care vine cu hardware similar cu cel de pe Pro, în afară de ecranul OLED şi camera cu zoom, care are şi un preţ mai mic decât XR-ul de anul trecut, se vinde foarte bine, Apple ca creşte producţia cu aproximativ 1,6 milioane de unităţi în următoarea perioadă.

În acelaşi timp, producţia de iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max sunt în scădere cu 15% faţă de vânzările generaţiei XS din 2018, iar comenzile vor fi scăzute cu aproximativ 2 milioane de unităţi pentru aceste variante. Tot Zhang spune că problemele de stocuri care au apărut la sfârşitul lunii septembrie şi la începutul lunii octombrie s-au datorat faptului că producţia lucra la capacitate maximă şi că cererea era mai mare decât era aşteptată iniţial.

În ciuda succesului imediat al generaţiei iPhone 11, Zhang se aşteaptă ca în prima parte a anului 2020 să vedem o scădere semnificativă a vânzărilor. Mai mult, acesta nu crede că generaţia a doua de iPhone SE va avea un impact foarte mare asupra vânzării de iPhone-uri.

Predicţiile de acest gen sunt de obicei bazate pe informaţii obţinute „pe surse”, pe trendurile din piaţă, pe performanţa din anii precedenţi şi alţi astfel de factori. Vom afla probabil la sfârşitul anului viitor dacă acestea se vor adeveri, după ce Apple va oferi raportul financiar pentru trimestrul în curs.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult