Apple blochează reparațiile pentru cameră pe iPhone 12

31.10.2020
Apple blochează reparațiile pentru cameră pe iPhone 12

În ultimii 8 ani, Apple a blocat din ce în ce mai multe operațiuni de reparație independente asupra iPhone-urilor. Totul a început cu butonul Home cu senzor de amprentă de pe iPhone 5S, din considerente de siguranță, însă în ultimii câțiva ani atât bateriile, cât și ecranele au început să nu mai poată fi schimbate în afara unui service autorizat. Odată cu iPhone 12, nici camera foto nu mai pot fi schimbată fără acces la uneltele oficiale de reparații.

Cei care vor dori să își repare camera de pe iPhone 12 acasă vor întâmpina probleme

Conform celor care au demontat deja modelele iPhone 12, se pare că nu vei putea să schimbi camera noului model fără să trimiți telefonul într-un service autorizat Apple și fără să plătești prețul ridicat pentru operațiunea de reparație. Atunci când încerci să pui camera de pe un alt iPhone 12 însă, aceasta începe să se comporte ciudat. Imaginea se blochează, anumite moduri de funcționare nu pornesc deloc și la un moment dat camera se oprește complet și nu mai răspunde la comenzi.

Curios este însă faptul că pentru iPhone 12 Pro, acest lucru nu se întâmplă. Poți schimba camera de pe iPhone 12 Pro, care este mai complexă, incluzând mai mulți senzori, dar nu pe cea de pe iPhone 12. Nu este clar care este diferența sau limitarea hardware, însă există măcar o veste bună pentru utilizatorii Apple.

Anterior, componentele care nu puteau fi reparate în service-uri independente încă funcționau. Bateria sau ecranul care nu erau autentificate online pe serverele Apple afișau o eroare în meniul de setări al telefonului. Doar sistemele de securitate precum Face ID și Touch ID refuzau să opereze complet. Iar camera de pe iPhone 12 este cumva la mijloc, funcționând doar parțial.

Există însă și puțină speranță pentru utilizatori. Chiar dacă nu vor putea repara telefoanele independent acasă, anumite service-uri neautorizate încep să primească acces la componente și unelte oficiale din partea Apple.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult