Cum arată noul iPhone 12 la interior (VIDEO)

22.10.2020
Cum arată noul iPhone 12 la interior (VIDEO)

iPhone 12 a fost dezasamblat până la ultima componentă, expunând noul modem 5G, modulul camerei foto și acumulatorul cu o capacitate redusă cu 15% față de predecesorul iPhone 11 .

Este vorba despre modelul standard cu ecran de 6.1 inch, pentru care Apple a ales folosirea unui acumulator a cărui capacitate nu ar fi fost de ajuns pentru aproape niciun smartphone cu Android. Însă fiind vorba de un telefon iPhone de ultimă generație, nu ar trebui să fim alarmați de descoperirea făcută.

Cum arată iPhone 12 dezasamblat

În mod cert, hardware-ul iPhone 12 prezintă multe asemănări cu predecesorul iPhone 11, Apple intervenind doar pentru aspecte esențiale, cum ar fi adăugarea conectivității 5G. Drept consecință, placa electronică este sesizabil mai mare la noul iPhone, Apple obținând spațiul necesar tăind din volumul ocupat de acumulator.

Separat de chipsetul telefonului, modemul Qualcomm X55 probabil că „taie” simțitor din autonomia rămasă atunci când telefoanele iPhone 12 sunt conectate la rețele 5G, unele zvonuri indicând o penalizare de aproximativ 2 ore din autonomia obținută în modul 4G.

Totuși, soluția tehnică nu aparține în totalitate furnizorului Qualcomm, Apple optând pentru o antenă 5G cu design personalizat, care să încapă în carcasa mai suplă a telefoanelor iPhone 12.

Tot pentru un design suplu, Apple a compensat pentru placa electronică mai voluminoasă trecând alte componente printr-o cură de slăbire, cum ar fi generatorul de vibrații Taptic Engine. Modulul ecranului OLED este și el mai subțire, iar acumulatorul ocupă semnificativ mai puțin volum în carcasa telefonului. Din păcate, reducerea dimensiunilor fizice a venit și cu un regres mai puțin dezirabil, noul acumulator având o capacitate de numai 2815mAh.

Per total, iPhone 12 este cu 11% mai subțire și 16% mai ușor decât iPhone 11.

La partea din spate poate fi observat sistemul MagSafe folosit pentru încărcarea wireless a telefonului. Segmentele care formează inelul ce încadrează bobina inductorului wireless sunt de fapt magneți foarte subțiri, rolul acestora fiind de asigura alinierea automată și fixarea cât mai fermă în suportul noilor adaptoare MagSafe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult