Apple comandă 230 de milioane de iPhone-uri pentru 2021. Ar putea reveni pe locul al doilea mondial

15.12.2020
Apple comandă 230 de milioane de iPhone-uri pentru 2021. Ar putea reveni pe locul al doilea mondial

Acum că iPhone 12 s-a dovedit a fi un adevărat succes comercial, așa cum era de așteptat pentru primele modele Apple cu 5G, compania are planuri mari pentru 2021. Nu numai că dorește să crească capacitatea de producție pentru a putea satisface cererea din piață, însă pare că intră din nou în competiția pentru primele locuri în rândul producătorilor de smartphone-uri. Acum că Huawei ar putea părăsi podiumul în clasament, Apple ar putea reveni pe locul al doilea, în urma Samsung.

Compania Apple nu a mai fost pe locul al doilea de când a fost depășită de Huawei

Conform Nikkei, Apple ar avea în plan să producă cel puțin 95 sau 96 de milioane de smartphone-uri în prima jumătate a anului 2021. Comparând cu cifrele de vânzări pentru 2020, aceasta ar reperezenta o creștere cu 30% în producție și vânzări pentru companie. Dar asta nu e tot. În timp ce producția modelelor din prezent, care acoperă atât cele patru noi modele iPhone 12, cât și modelele iPhone 11, XR și SE, va fi crescută, Apple ar putea cere furnizorilor de componente și partenerilor din domeniul asamblării o capacitate crescută și pentru iPhone 13.

Informațiile care au ajuns în spațiul online menționează o producție de 230 de milioane de unități de iPhone pentru anul 2021, cifră care ar fi un record absolut pentru companie și care s-ar apropia de recordurile stabilite de Huawei în urmă cu un an, când a avut cele mai multe vânzări din istoria companiei. Dacă aceste numere vor fi atinse, Apple ar putea deveni din nou cel de-al doilea producător de smartphone-uri din lume.

Doar că situația la nivel mondial nu mai este așa cum era în urmă cu doar un an sau doi. Xiaomi are de asemenea planuri mari pentru 2021, setând ținte similare de producție. Dezavantajul producătorului chinez este însă faptul că depinde de stocurile de procesoare de la alți parteneri, în timp ce Apple își produce propriile cipuri în fabricile TSMC. Astfel, acest obiectiv ar putea fi mai realist de atins pentru Apple, decât pentru Xiaomi.

Vom vedea peste un an dacă Apple reușește să revină pe locul al doilea în clasamentul producătorilor de smartphone-uri sau dacă va rămâne pe locul trei, în urma Xiaomi.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult