Apple comandă ecrane pliabile de la Samsung pentru un iPhone pliabil

11.09.2020
Apple comandă ecrane pliabile de la Samsung pentru un iPhone pliabil

În timp ce Samsung, Motorola și Huawei încearcă să demonstreze că există o piață pentru dispozitive cu ecrane pliabile, Apple, care este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume pare să nu dea foarte multă atenție acestui nou tip de dispozitive. Desigur, de-a lungul timpului, am văzut mai multe brevete pentru dispozitive de acest gen de la Apple, însă compania nu dă semne că s-ar apuca de producția unui astfel de dispozitiv  în viitorul apropiat. Se pare însă că Apple ar putea măcar încerca să realizeze niște prototipuri de iPhone pliabil, întrucât a comandat câteva mostre de ecrane pliabile de la Samsung.

Apple pare să înceapă experimentele pentru dezvoltarea unui iPhone pliabil

Conform Ice Universe, un cunoscut leaker din industrie, Samsung Display va livra o cantitate mare de ecrane pliabile către Apple, iar înțelegerea dintre companii ar fi ca acestea să fie disponibile în exclusivitate pentru Apple timp de un an. Astfel, Apple ar putea fi prima companie parteneră Samsung care folosește tehnologia companiei de ecran pliabil.

Asta dacă într-adevăr Apple va dezvolta în viitorul apropiat un astfel de dispozitiv. Conform brevetelor pe care le-a înregistrat în trecut, un iPhone pliabil ar trebui neapărat să fie livrat fără o „cută” în locul în care are loc plierea. Momentan, tehnologia Samsung, care folosește un panel OLED, sticlă ultra-subțire și o protecție din plastic, lasă urme vizibile și tangibile pe centrul ecranului.

Întrucât Corning a fost un partener Apple încă de la prima generație de iPhone, compania ar putea aștepta soluția producătorului de sticlă, care promite ca în 2021 să livreze primele paneluri care pot fi îndoite fără să se spargă. Acestea ar trebui să nu lase urme pe suprafața tactilă și să ofere o rezistență mult îmbunătățită, cu o suprafață care să nu se zgârieturi.

Estimările spun că până în 2025, ar putea fi vândute anual peste 100 de milioane de unități de dispozitive cu ecrane pliabile, de la un milion estimat pentru anul 2019, când acestea au debutat pe piață. Probabil că un model de la Apple este în acest moment inevitabil, însă compania obișnuiește să aștepte până când o anumită tehnologie sau categorie de produse ajunge la o anumită maturitate înainte să o aducă pe piață într-o versiune reinterpretată.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video