Apple confirmă fără să vrea numele noului iPhone şi existenţa unei noi categorii de produse: AirTags

03.04.2020
Apple confirmă fără să vrea numele noului iPhone şi existenţa unei noi categorii de produse: AirTags

Apple este o companie foarte secretoasă, refuzând categoric să vorbească despre produse încă neanunţate. Totuşi, informaţii tot ies la iveală, de obicei din surse neoficiale, însă în ultima vreme noi informaţii despre produse neanunţate au ajuns pe internet direct de la sursă. Compania a confirmat fără să vrea numele a două produse care urmează să fie prezentate în viitorul apropiat: AirTiles, noile tag-uri care te pot ajuta să îţi găseşti cheile sau geanta în caz că le pierzi şi iPhone SE, numele noului iPhone „ieftin”.

În cazul AirTiles, Apple a lansat un clip care trebuia să ajute utilizatorii să îşi configureze funcţia Find My iPhone. Cei care au fost foarte atenţi la clip au observat însă o descriere care nu se regăseşte în varianta curentă a sistemului de operare iOS 13. Este vorba despre posibilitatea găsirii dispozitivelor AirTiles prin capabilitatea „Find My”. Se pare că clipul a fost realizat folosind o versiune software încă în testare, care are deja suport pentru aceste noi accesorii, pe care Apple nu numai că nu le-a lansat pe piaţă, însă nici nu le-a anunţat oficial.

Practic, AirTags vor fi concurente pentru produsele de la Tile şi vor putea fi folosite pe post de breloc inteligent. Acestea vor fi echipate cu cipul Apple U1, acelaşi care se regăseşte şi în generaţia iPhone 11, oferind posibilitatea de a fi găsite mai uşor, putând fi detectate direcţional de dispozitivele compatibile. Acestea sunt aşteptate să vină într-o formă circulară, însă nu este clar cum vor fi încărcate.

Desigur, iPhone-ul ieftin este cel mai aşteptat produs Apple din ultima perioadă, iar acesta se pare că va fi numit simplu „iPhone SE”. Apple obişnuieşte să nu dea obligatoriu un nume nou modelelor de produse pe care le actualizează, preferând să le deosebească folosind anul lansării sau numărul generaţiei. De exemplu, cel mai nou iPad „ieftin” se numeşte simplu iPad, dar este deosebit de celelalte modele anterioare prin „generaţia a 7-a”.

Acesta ar putea fi iPhone SE 2020 sau iPhone SE generaţia a 2-a, însă oficial Apple se pare că îl va numi iPhone SE. Informaţiile vin direct de pe site-ul apple.com, unde producătorul de accesorii Belkin a listat o protecţie de ecran din sticlă drept „compatibilă cu iPhone SE / 8 / 7”. Astfel se confirmă şi faptul că noul iPhone SE va avea aceleaşi dimensiuni şi formă generală precum vechile dispozitive.

Nu este clar când va fi anunţat oficial iPhone SE, însă este aşteptat în următoarele două săptămâni pentru anunţ oficial, cu o lansare în magazine care ar putea veni înainte de sfârşitul lunii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult