Apple deblochează încărcarea wireless rapidă pe iPhone 8 şi iPhone X în iOS 11.2

Apple deblochează încărcarea wireless rapidă pe iPhone 8 şi iPhone X în iOS 11.2

Apple a integrat în smartphone-urile sale din 2017 pentru prima dată încărcare wireless şi a decis să nu se arunce înainte fără ca tehnologia să nu fie pe îndelete testată. Astfel, la lansare, încărcarea wireless era relativ lentă, similară cu încărcarea standard de la priză, însă odată cu iOS 11.2, aceasta va primi suport pentru încărcătoare mai puternice, acolo unde este cazul. Această mişcare nu este deloc surprinzătoare, întrucât reprezentanţii companiei au anunţat acest lucru încă de la dezvăluirea iPhone 8.

Cei care au posibilitatea să testeze iOS 11.2 au confirmat deja faptul că dispozitivele din gama iPhone 8 au acum suport pentru încărcare wireless la 7,5 W, o creştere a puterii cu 50% faţă de cei 5 W care puteau fi folosiţi iniţial. Astfel, folosind încărcătoare wireless compatibile, iPhone 8, 8 Plus şi iPhone X se vor încărca cu aproximativ 45% mai repede decât înainte, chiar mai repede şi decât este posibil prin cablul şi încărcătorul incluse în pachet.

Apple vinde deja două modele de încărcătoare wireless produse de parteneri în magazinele sale, atât cel Belkin, cât şi cel Mophie oferind suport pentru încărcare la 7,5 W. Desigur, există şi încărcătoare mai puternice pe piaţă, însă acestea nu vor putea fi folosite la capacitate maximă dacă Apple nu deblochează această capabilitate prin software. Încărcarea wireless poate duce la supraîncălzirea dispozitivului, iar Apple probabil că va testa în viitor creşterea puterii de încărcare în cazul în care aceasta nu duce la deteriorarea telefonului.

Având în vedere că încărcarea wireless prin cablu pe iPhone 8 şi iPhone X este realizată folosind un adaptor de laptop mult mai puternic, este foarte posibil ca în viitor să vedem o nouă creştere a vitezei de încărcare, peste cei 7,5 W posibili în acest moment. Cel mai probabil, următorul „upgrade” va veni alături de staţia de încărcare proprietară Apple, AirPower, care va fi lansată cândva în 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult