Apple demontează cel mai mare mit legat de autonomia bateriei pe smartphone

10.03.2016
Apple demontează cel mai mare mit legat de autonomia bateriei pe smartphone

Unul dintre obiceiurile devenite aproape compulsive la mulţi utilizatori de iOS şi Android este închiderea, din secţiunea task manager, a aplicaţiilor. Oamenii cred că astfel sporesc autonomia bateriei şi îmbunătăţesc performanţele telefonului.

Şeful diviziei de dezvoltare software din cadrul Apple, vicepreşedintele senior Craig Federighi, a răspuns recent, într-un e-mail primit de Tim Cook, directorul executiv al Apple de la un utilizator de iPhone, că obiceiul de a închide aplicaţiile nu aduce niciun beneficiu. 

Nici Android şi nici iOS nu consumă resurse atunci când aceste aplicaţii apar în task manager. Ba din contră, smartphone-ul „munceşte” mai mult pentru a le reporni atunci când nu sunt acolo, iar acest lucru afectează autonomia bateriei. Potrivit lui Kyle Richter, un fost tehnician Apple, am fi suprinşi de cât de mult pot sta „pentru totdeauna” aplicaţiile în starea de inerţie în care se află după ce nu mai sunt în prim plan. 

De aceea, unii producători de smartphone-uri, precum HTC, nici măcar nu mai oferă opţiunea „Close all” („Închide-le pe toate”) la secţiunea Recent Apps (Aplicaţii recente). 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult