Apple este compania cu cele mai multe smartphone-uri vândute în 2023

17.01.2024
Apple este compania cu cele mai multe smartphone-uri vândute în 2023

Pentru prima dată încă din anul 2010, Apple a reușit să depășească Samsung și să devină liderul global în vânzările de smartphone-uri. Realizarea dezvoltatorilor iOS a venit în ciuda provocărilor pieței din 2023, marcată de o scădere de 3.2% a livrărilor de telefoane comparativ cu anul anterior. Cu toate acestea, Apple a atins o cotă de piață record și a obținut poziția de top în industrie.

Conform datelor furnizate de International Data Corporation (IDC), piața globală de smartphone-uri a avut dificultăți în 2023, dar situația s-a îmbunătățit în a doua jumătate a anului, cu o creștere de 8.5% în trimestrul al patrulea. „Deși am asistat la o creștere puternică din partea companiilor Android, cum ar fi Transsion și Xiaomi, în special datorită creșterii rapide în unele zone, marele câștigător este Apple”, a declarat Nabila Popal, director de cercetare în cadrul echipei IDC Worldwide Tracker, scrie QZ.

Apple este singura companie din top 3 care a arătat o creștere pozitivă

Apple este singura companie din top 3 care a arătat o creștere pozitivă pe parcursul anului și a ocupat locul întâi. Succesul Apple se datorează în mare parte popularității în creștere a dispozitivelor premium, care acum reprezintă peste 20% din piață, bazată și pe planurile de finanțare fără dobândă. Conform raportului, succesul celor de la Apple este și mai impresionant în contextul provocărilor cu care s-a confruntat, inclusiv reglementări noi și concurență din partea Huawei în China, cea mai mare piață a Apple.

De asemenea, Ryan Reith de la IDC a vorbit despre piața smartphone-urilor. În timp ce succesul Apple a contribuit la scăderea Samsung de pe primul loc, întregul sistemul Android se schimbă, de asemenea. Huawei revine în forță pe piața din China, iar alte mărci precum OnePlus, Honor și Google lansează telefoane accesibile, dar competitive.

Astfel, în ciuda unui an dificil pentru industria smartphone-urilor, Apple a reușit să se distingă și să-și consolideze poziția de lider pe piață. De asemenea, pentru modelul de iPhone 16, Apple anunță o mulțime de actualizări și funcții noi, inclusiv un ecran mai mare, mai mult RAM și o cameră superioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult