Au apărut noi zvonuri despre iPhone 16. Ce le pregătește Apple utilizatorilor iOS

05.01.2024
Au apărut noi zvonuri despre iPhone 16. Ce le pregătește Apple utilizatorilor iOS

Apple se pregătește pentru lansarea noului iPhone 16 în septembrie anul acesta, iar zvonurile despre noul dispozitiv încep să prindă contur. Conform celor mai recente informații, se pare că Apple ar putea introduce și o nouă culoare pentru iPhone-ul din 2024.

Până în prezent, au circulat diverse zvonuri despre design-ul, ecranul și bateria viitorului iPhone. Recent, conform unui raport, prototipurile modelelor iPhone 16 Pro au fost postate pe internet. Deși aceste prototipuri nu sunt finale, există o mare probabilitate ca modelele Pro reale să semene în proporție de peste 80%. Acum, s-a aflat că Apple ar putea introduce și o nouă culoare pentru iPhone-ul din 2024.

Conform raportului, designul iPhone 16 Pro ar putea fi similar cu predecesorul său, iPhone 15 Pro. Cu toate acestea, există unele diferențe notabile. MacRumors sugerează că ecranele vor fi mai mari, incluzând un buton nou. În plus, camera 5x tetraprismă, anterior utilizată pentru iPhone 15 Pro Max, va fi disponibilă pe ambele modele Pro în acest an, scrie MacRumors.

Cu ce ar putea veni noul iPhone 16

Anterior, se spunea că iPhone 16 Pro va avea un ecran de 6,3 inch, în timp ce iPhone 16 Pro Max va avea un ecran mai mare de 6,9 inch. În comparație, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max aveau ecrane de 6,1, respectiv 6,7 inch. MacRumors a precizat, de asemenea, că această creștere a dimensiunii ar putea fi pentru acomodarea noilor caracteristici ale camerei.

În ceea ce privește butoanele, se pare că Apple a explorat diferite configurații în timpul dezvoltării, dar în cele din urmă a optat pentru un design clasic. Toate butoanele rămân în locurile lor obișnuite, cu excepția adăugării unui nou buton pe partea dreaptă a dispozitivului. Raportul a descris butonul Capture ca fiind „un nou buton dedicat pentru filmare”. De asemenea, MacRumors menționează că acest buton va fi aliniat cu rama iPhone-ului, diferit de butoanele de volum și de pornire.

Conform informațiilor, Apple va continua să folosească Titan de Grad 5, același material folosit pentru iPhone 15 Pro, pentru a construi iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max.  În ceea ce privește așteptările de performanță, iPhone 16 ar putea fi echipat cu cipurile din seria A18. Zvonurile sugerează că, în timp ce modelul iPhone 16 standard ar putea veni cu un cip A18, modelele Pro ar putea avea varianta de cip A18 Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult