Apple dezvoltă sistemul multi-touch

04.07.2008
Apple dezvoltă sistemul multi-touch

Actualul sistem multi-touch care se regăseşte pe iPhone şi alte telefoane este mai mult de fiţe şi mai puţin practic. Adică se rezumă în principiu la mărirea şi micşorarea imaginilor şi browsing-ul diverselor elemente (contacte, mail-uri, melodii etc.). Însă Apple are de gând să schimbe acest lucru şi să facă din multi-touch un sistem foarte complex.

Funcţiile care au fost până acum vor rămâne şi în continuare. Doar că acestora li se vor adăuga multe alte gesturi. Patentul depus de Apple este însoţit de schiţe care explică diverse tipuri de gesturi care vor fi introduse pe viitor în sistemul multi-touch.

Ca să îţi faci o idee despre cât de complex va fi pe viitor sistemul multi-touch gândit de Apple, trebuie spus că sunt luate în calcul 25 de combinaţii de degete a câte 13 posibile direcţii de mişcare. Adică în total 325 de gesturi.

Mă îndoiesc că va exista un singur utilizator care va învăţa şi va folosi 325 de gesturi (nu, nici măcar Steve Jobs nu cred că le va şti pe toate pe de rost). Însă fiecare va memora gesturile care i se vor părea utile şi le va pune în aplicare în funcţie de facilităţile folosite şi stilul propriu de utilizare.

Apple multi-touch

Apple multi-touch

Apple multi-touch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News