Apple explică utilizatorilor de Android ce avantaje au atunci când se mută pe iOS. VIDEO

05.08.2022

Apple se laudă în ultima perioadă că din ce în ce mai mulți utilizatori de smartphone-uri cu Android se mută pe iPhone. Totuși, iOS-ul și Android-ul sunt sisteme de operare destul de diferite, iar unii dintre cei care ar lua în calcul trecerea de pe unul pe celălalt ar putea avea câteva întrebări despre procesul de transfer al datelor și despre diferențele dintre ele. Apple a lansat recent un clip în care încearcă să răspundă la cele mai căutate întrebări pe care le au de obicei clienții atunci când cumpără pentru prima dată un iPhone.

Aplicația Move to iOS permite acum și mutarea istoricului de WhatsApp de pe Android

Clipul răspunde la întrebări precum „cum îmi transfer datele de pe Android pe iOS”, fiind menționată aplicația Move to iOS, care poate transfera SMS-uri, fotografii și alte date personale, aplicațiile gratuite de pe Play Store și, mai nou, chiar și istoricul de pe WhatsApp.

Desigur, Apple nu a ratat șansa de a se lăuda cu longevitatea telefoanelor sale, de la faptul că sunt toate rezistente la apă și praf, și că oferă autonomie ridicată, până la faptul că beneficiază de suport software pe termen lung. A fost menționat chiar și faptul că iPhone 6S, lansat în urmă cu peste 6 ani, încă rulează cea mai recentă versiune de software. Ce nu menționează Apple este însă faptul că anul acesta, odată cu lansarea iOS 16, modelele 6S și 7 vor fi scoase de pe lista de telefoane cu suport software activ.

Ultimele subiecte fac referire la protejarea datelor personale și suportul tehnic oferit de companie pe diverse canale. Apple a plusat în ultimii ani pe zona de confidențialitate a datelor, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și ascunde e-mail-ul atunci când creează conturi noi în aplicații prin intermediul Sign In with Apple, dar și prin posibilitatea de a cere aplicațiilor să nu le urmărească activitatea. Această capabilitate din urmă a dat bătăi de cap celor de la Facebook, care au încercat să convingă utilizatorii să permită urmărirea activității de bunăvoie printr-o campanie agresivă în toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult