Apple începe producția iPhone 14 în India, slăbind iar dependența companiei de China

26.09.2022
Apple începe producția iPhone 14 în India, slăbind iar dependența companiei de China

India va deveni în următorii câțiva ani un adevărat rival pentru China, întrucât multe companii investesc în noi fabrici pentru producția de dispozitive electronice în această regiune. Apple este unul dintre cei mai mari investitori în producția din India, fabricile Foxconn de aici producând de-a lungul timpului modele iPhone din gamele inferioare sau flagship-uri, dar cu întârziere. Anul acesta, întârzierea a fost minimă, întrucât iPhone 14 deja a intrat în producție în fabrica de lângă Chennai.

iPhone 14 „Made in India” va fi comercializat doar local, momentan

Anterior, fabricile din India s-au concentrat pe producția de iPhone-uri din gamele inferioare, precum modelele SE, sau modele din anii precedenți. De câțiva ani însă, fabrica a atins un nivel ridicat de performanță, putând produce chiar și cele mai recente modele. Astfel, faptul că iPhone 14 intră în producție în India la doar un o săptămână după ce telefonul a intrat oficial la vânzare, este o veste foarte bună pentru producția în afara Chinei. Probabil că a ajutat și faptul că iPhone 14 și iPhone 13 sunt foarte similare în design și construcție, iar iPhone 13 se producea deja acolo.

De altfel, Apple încearcă să scape de dependența de China, diversificând producția diverselor sale produse și accesorii și prin alte țări, precum Vietnam.

Totuși, producția din India reprezintă încă un procent mic din totalul Apple. În prezent, telefoanele produse în India sunt vândute exclusiv în interiorul țării, întrucât acestea sunt lipsite de anumite taxe pe care India le impune telefoanelor de proveniență chineză. În prezent, doar 2% din iPhone-uri sunt asamblate în India, dar Apple speră să crească la 5% din total până a sfârșitul anului 2022. Planul este ca 25% dintre telefoanele companiei să vină din India până în 2025.

Este important de menționat însă că doar modelele iPhone 14 și 14 Plus de la Apple sunt produse în India, modelele Pro, ceva mai complexe, fiind toate asamblate în continuare în fabricile din China.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult