Apple mai scade din dependența de China prin asamblarea iPhone 13 în India

12.04.2022
Apple mai scade din dependența de China prin asamblarea iPhone 13 în India

Apple a început de câțiva ani să își extindă operațiunile de asamblare în afara Chinei. În timp ce fabricile Foxconn din China rămân importante pentru fabricarea celor mai scumpe produse ale sale, compania are acum parteneri în Vietnam, India și asamblează anumite computere chiar în SUA (modelele Mac Pro, de exemplu). India devine însă rapid un pilon important al afacerilor Apple, compania începând să construiască chiar și noile modele iPhone 13 aici, cele mai bine vândute produse ale sale.

iPhone 13, acum și „Made in India”

Fabricile Apple din India există din 2017, însă inițial erau folosite pentru a asambla modele mai puțin complexe. Au fost pornite cu iPhone SE și au continuat cu asamblarea unor modele vechi de un an sau doi față de cele mai recente de pe piață. Se pare că atât echipările tehnologice ale fabricilor, cât și personalul a ajuns au ajuns acum la același nivel precum cele din China, putând acum asambla aici cele mai noi și mai complexe modele de telefoane Apple.

Apple a făcut anunțul de curând, însă se pare că telefoanele care vor ieși din fabrică vor fi destinate pieței locale. India are taxe mari pentru produsele importate din China, iar produsele Apple sunt oricum mai scumpe decât cele care se vând în general în India. Astfel, telefoanele sale cele mai noi ajungeau pe piață la prețuri foarte mari. Așa, iPhone 13 ar putea fi vândut la un preț mai accesibil publicului din India.

„Suntem entuziasmați să începem producția iPhone 13, cu design-ul său atrăgător, sisteme de cameră avansate pentru fotografii și clipuri video impresionante, și cu performanța incredibilă a cipului A15 Bionic, chiar aici în India, pentru clienții noștri locali.”, au declarat reprezentanții Apple.

Se pare că în 2022, în India, Apple ar putea înregistra o creștere semnificativă, în special datorită acestei mișcări. India este o piață foarte competitivă, unde prețurile mici sunt foarte importante. Sunt estimate vânzări de 7 milioane de unități de iPhone în cursul anului, pentru o cotă de piață de 5,5% pentru Apple.

sursa: Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult