Apple: „iPhone 12 nu reprezintă un risc mai mare pentru cei care folosesc stimulatoare cardiace”

25.01.2021
Apple: „iPhone 12 nu reprezintă un risc mai mare pentru cei care folosesc stimulatoare cardiace”

A trecut doar o săptămână după semnalul de alarmă tras de un studiu referitor la magneții integrați în noile modele iPhone 12, iar Apple are acum și un avertisment oficial în legătură cu acestea. În mod obișnuit, celor care folosesc dispozitive de tip pacemaker pentru inimă nu le este recomandată apropierea altor dispozitive electronice care ar putea să interfereze cu acestea, însă în cazul iPhone 12, problema este mai gravă, întrucât s-a demonstrat practic că poate opri complet dispozitivele dacă sunt în apropierea lor.

Un studiu a demonstrat că iPhone 12 poate opri dispozitive de tip pacemaker

Se pare că Apple nu vrea să atragă foarte mult atenția asupra acestui subiect, publicând pe site-ul său pe data de 23 ianuarie un nou articol în care vorbește despre riscurile crescute în utilizarea modelelor iPhone 12 (Mini, standard, Pro și Pro Max):

„iPhone conține magneți precum și alte componente precum antene, care emit câmpuri electromagnetice. Toate accesoriile MagSafe (care se vând separat) conțin magneți, iar MagSafe Charger și MagSafe Duo Charger includ antene radio. Acești magneți și câmpurile electromagnetice ar putea interfera cu dispozitive medicale.

Chiar dacă modelele iPhone 12 includ mai mulți magneți decât modelele anterioare, acestea nu sunt așteptate să reprezinte un risc mai mare de interferență magnetică cu dispozitive medicale față de modelele iPhone anterioare.

Dispozitivele medicale precum pacemaker-ele implantate și defibrilatoarele ar putea conține senzori care răspun la magneți și antene atunci când sunt în apropiere. Pentru a evita orice interacțiune potențială cu aceste dispozitive, este indicat să țineți iPhone-ul și accesoriile MagSafe la o distanță sigură de dispozitiv (mai mult de 15 cm sau mai mult de 30 cm dacă se încarcă wireless). Dar consultați un medic și producătorul dispozitivului pentru instrucțiuni specifice.

Consultați fizicianul sau producătorul dispozitivului medical pentru informații specifice pentru dispozitivul dumneafoastră medical și dacă este necesară păstrarea unei distanțe sigure între dispozitiv și iPhone sau accesoriile MagSafe. Producătorii oferă deseori recomandări despre utilizarea în siguranță a dispozitivelor în jurul produselor wireless sau magnetice pentru a preveni interferențele. Dacă suspectați că iPhone-ul sua alte accesorii MagSafe interferează cu produsul dumneavoastră medical, opriți utilizarea acestora.”

Apple susține astfel, ca iPhone 12 nu sunt mai periculoase decât modelele anterioare, însă că toate dispozitivele de acest gen pot reprezenta un risc pentru persoanele cu astfel de implanturi.â

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult