Apple îți poate găsi iPhone-ul cu iOS 15 pierdut sau furat chiar dacă este închis sau rămâne fără baterie

08.06.2021
Apple îți poate găsi iPhone-ul cu iOS 15 pierdut sau furat chiar dacă este închis sau rămâne fără baterie

Chiar dacă Apple nu a vorbit despre foarte multe noutăți pe scenă aseară, când a prezentat iOS 15, cei care au instalat deja beta-ul pentru dezvoltatori software au început să descopere funcționalități „ascunse” ale noului sistem de operare. Una dintre cele mai interesante este legată de sistemul Find My iPhone, care poate funcționa acum chiar și atunci când telefonul este oprit, sau dacă informațiile de pe acesta sunt șterse.

iPhone-urile cu iOS 15 vor putea fi găsite prin Find My chiar și când sunt închise

Rețeaua Find My este acum mai importantă ca niciodată, după lansarea dispozitivelor AirTags. Apple a început să permită găsirea dispozitivelor folosind conexiunile la internet ale altor dispozitive din apropiere, practic toate telefoanele, laptop-urile și tabletele Apple transmițând permanent poziția altor dispozitive Apple din preajmă. Acum însă, compania îmbunătățește și mai mult această capabilitate cu posibilitatea de a păstra semnalul Bluetooth pornit chiar și atunci când telefonul rămâne fără baterie, sau telefonul este închis.

Această capabilitate poate fi însă dezactivată din meniul de setări Find My, iar Apple te informează despre această funcționalitate atunci când telefonul ajunge la o capacitate a bateriei sub 20%. Acest lucru sugerează că telefonul se va închide puțin înainte ca bateria să fie complet consumată, pentru a putea păstra conexiunea Bluetooth activă atunci când telefonul este în rest oprit.

Cel mai interesant este însă faptul că vei putea să îți găsești telefonul pe hartă chiar dacă acesta a fost șters de la distanță sau dacă a fost resetat la setările din fabrică. Probabil că platforma Find My folosește un identificator hardware, care este atașat de contul tău de iCloud până când îl elimini manual din contul tău și dezactivezi de pe el setările Find My.

Desigur, această funcționalitate va putea fi testată în lunile următoare de către dezvoltatori și de către cei care aleg să instaleze versiunea beta de iOS 15, care va fi lansată pentru public în luna iulie.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult