Apple lucrează la sticlă care nu se zgârie pentru următoarele generații iPhone

16.06.2023
Apple lucrează la sticlă care nu se zgârie pentru următoarele generații iPhone

Cel mai mare upgrade pe care iPhone-urile din generațiile următoare l-ar putea primi ar putea să nu aibă nicio legătură cu puterea de procesare sau calitatea capturilor foto și video. Apple a brevetat o nouă tehnologie prin care sticla de pe spatele telefoanelor va deveni mai rezistentă, în special la zgârieturi. Astfel, nevoia de a folosi o husă pentru a proteja exteriorul telefonul va scădea, mai ales când luăm în calcul că iPhone 15 Pro va înlocui oțelul cu titan.

Fanii iPhone ar putea să poarte următoarele modele fără husă, fără riscul de a le deteriora

Conform unui brevet pe care Apple l-a înregistrat în SUA, în numele lui Chris Prest, senior director for materials engineering and product design, următoarele telefoane ale companiei vor fi livrate cu un capac de sticlă mai puternic, datorită noilor „compozite spațiale” care vor fi integrate în producția acestui material.

În compoziția sticlei vor fi integrate molecule de metal sau ceramică, care vor face suprafața materialului mult mai rezistentă la majoritatea zgârieturilor. Se pare că aceste molecule vor putea inclusiv să reflecte lumina la anumite unghiuri, putând realiza astfel sticlă cu un aspect diferit. Apple oferă în prezent doar iPhone-uri cu spate complet mat, sau complet lucios, însă noua sticlă ar putea aduce diverse elemente reflectorizante, așa cum am văzut și pe telefoanele altor brand-uri.

iPhone glass

În cazul Apple, structura materialului va fi cel reflectorizant, în timp ce alte companii par să folosească folii adezive, lipite pe partea de la interior a capacului din sticlă. Probabil că Apple va face studii de piață foarte serioase înainte să scoată un iPhone cu „picățele”, întrucât în ultimii ani, culorile telefoanelor sale au fost în general neutre, pentru a se adresa unui public cât mai larg.

Apple ar putea apela la materiale mai rezistente și mai ușoare

Titanul, în schimb, nu este un material tocmai nou pentru Apple. Compania folosește deja de câțiva ani titan pentru versiunile cele mai scumpe de Apple Watch, atât din gamele Series, cât și Ultra. Avantajele titanului față de oțelul folosit în prezent pentru construcția ramei iPhone sunt durabilitatea mai mare, acesta fiind mult mai greu de zgâriat sau deformat, cât și greutatea redusă. Ultimele trei generații de iPhone, în special în variante Pro Max, au fost criticate pentru greutatea foarte mare, iar oțelul pare să contribuie la asta.

Este posibil însă ca toate aceste noutăți în construcția iPhone să vină mai întâi, sau poate exclusiv pe noua gamă de produse „Ultra”, care este programată să înlocuiască Pro Max-ul din prezent. Pe lângă construcție din materiale mai sofisticate, Ultra ar putea primi și un sistem de camere diferit față de modelul Pro, cu o cameră cu zoom cu obiectiv periscopic.

sursa: Creativeblog

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult