Apple oferă reparații gratuite pentru iPhone 12 în afara garanției

29.08.2021
Apple oferă reparații gratuite pentru iPhone 12 în afara garanției

Produsele Apple sunt recunoscute pentru faptul că sunt scumpe, însă în prețul acestora este inclus și suportul post-vânzare al companiei, de la actualizări software pe termen lung, până la service rapid în perioada de garanție. De asemenea, Apple este una dintre puținele companii din domeniul electronicelor care oferă reparații pentru probleme descoperite chiar și după ce perioada de garanție a expirat. Un astfel de program de reparații a fost pornit recent pentru iPhone 12, cei care au probleme cu difuzorul de apeluri putând repara gratuit telefoanele, chiar și după perioada de garanție.

iPhone 12 și 12 Pro au o problemă cu difuzorul pentru apeluri

Modelele pentru care se aplică acest program de reparații sunt iPhone 12 și iPhone 12 Pro, cele două dispozitive cu ecrane de 6,1”. De altfel, aceste două dispozitive sunt foarte similare în dimensiuni, construcție și aparent componente, întrucât ambele au aceleași „probleme”. Apple spune că va repara dispozitivele iPhone 12 și 12 Pro produse între octombrie 2020 și aprilie 2021 care au probleme cu difuzorul de apeluri.

Oficial, compania spune că un mic procent dintre aceste dispozitive ar putea întâmpina probleme de redare a sunetului din cauza unei componente a difuzorului care poate ceda în timp. Dacă sunetul de pe iPhone 12 sau 12 Pro se aude prost sau nu se aude deloc, poți merge cu el la cel mai apropiat service autorizat Apple pentru o reparație gratuită. Având în vedere că a trecut mai puțin de un an de când telefoanele sunt pe piață, reparația ar fi oricum acoperită de garanție. Totuși, din octombrie, unele dispozitive vor începe să iasă din garanție (cele cumpărate pe firmă, de exemplu), așa că programul de reparații va asigura că piesa stricată va fi înlocuită gratuit și fără garanție. Programul gratuit va fi valabil pentru doi ani de la momentul achiziției telefoanelor.

În România, service-urile autorizate Apple sunt operate de către iStyle, Depanero și Cordon Electronics, în București și Timișoara.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult