Apple permite acum repararea capacului de sticlă de pe iPhone 12 și în serivce-uri neautorizate

12.03.2021
Apple permite acum repararea capacului de sticlă de pe iPhone 12 și în serivce-uri neautorizate

Apple nu are o tradiție foarte încurajatoare referitoare la reparațiile de iPhone-uri în afara service-urilor sale, însă de câțiva ani deja, compania are un program prin care poate oferi componentele necesare și unor centre de reparații independente. Până acum însă, seria iPhone 12 putea fi reparată pentru probleme mai grave doar în cadrul centrelor sale autorizate sau partenere, însă de acum, se pare că există un stoc destul de mare de componente pentru a fi oferite și altor centre. În timp ce asta este o veste bună, costurile aferente reparațiilor, nu sunt deloc bune.

iPhone 12 poate fi reparat acum și în afara centrelor Apple cu piese originale

De acum, Apple va permite service-urilor independente să ofere reparații chiar și pentru capacul de sticlă de pe spatele noii serii de telefoane. Această reparație este disponibilă în general doar în afara garanției, pentru cei care nu au și o asigurare Apple Care+ și este cea mai scumpă operațiune pe care o poți face pentru un smartphone Apple.

Asta pentru că întreaga carcasă trebuie schimbată, fiind necesară dezinstalarea tuturor componentelor din carcasa originală și montarea lor în carcasa nouă. Totuși, prețurile de reparație depășesc jumătate din prețul telefonului, de obicei, iar mulți preferă să nu mai repare sticla de pe spate, în cazul unui accident. Alții, în schimb nu au de ales, întrucât nu sunt disponibile centre de reparații autorizate nici măcar în toate orașele mari din țările unde iPhone-urile sunt la vânzare.

Astfel, vestea că vor exista centre independente ar trebui să fie o veste bună, chiar dacă prețul reparațiilor ar putea fi la fel de scump precum într-un centru Apple.

Iată care sunt prețurile pentru repararea capacului de pe spatele telefoanelor din seria iPhone 12:

  • iPhone 12 Pro Max – 599 dolari
  • iPhone 12 Pro – 549 dolari
  • iPhone 12 – 449 dolari
  • iPhone 12 Mini – 399 dolari

Este interesant de văzut însă faptul că prețurile pentru aceste reparații sunt identice între generațiile iPhone 12, iPhone 11 și iPhone X, chiar dacă anumite modele sunt pe piață deja de 2 sau 3 ani pe piață.

sursa: Apple

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult