Apple pregăteşte două telefoane iPhone cu ecran curbat, de 4.7 şi 5.5 inch

Apple pregăteşte două telefoane iPhone cu ecran curbat, de 4.7 şi 5.5 inch

Cu o întârziere destul de mare, Apple începe să reacţioneze la tendinţele observate de ceva timp în piaţa smartphone, ajustând oferta de telefoane iPhone în jurul diagonalei de 5 inch – dimensiunea de ecran cel mai căutată printre cumpărătorii de telefoane cu Android.

Potrivit unei surse citată de Bloomberg, Apple pregăteşte o nouă serie de telefoane iPhone, cu ecrane de 4.7 şi 5.5 inch. Totuşi, compania din Cupertino nu se mulţumeşte doar cu lansarea unor versiuni iPhone supradimensionate. Potrivit aceleiaşi surse, Apple se va folosi de un brevet mai vechi pentru a păstra dimensiunile carcasei în limite apropiate telefoanelor din  actuala serie iPhone, îmbunătăţind totodată funcţionalitatea. Mai exact, noile modele iPhone vor încorpora ecrane OLED ce se mulează peste marginile carcasei, rezultând un design exterior foarte diferit de cel folosit până acum.

Apple pregăteşte două telefoane iPhone cu ecran curbat, de 4.7 şi 5.5 inch

În afară de ecran curbat, viitoarele modele iPhone vor încorpora şi senzori de presiune capabili să interpreteze forţa cu care apăsăm pe suprafaţa touch, îmbunătăţind controlul asupra interfeţei iOS dar şi în jocuri. Din păcate prima serie iPhone cu ecran curbat, pregătită de lansare pentru intervalul Q3-2014, ar putea să nu includă această facilitate, tehnologia urmând să fie adăugată începând cu al doilea val de produse. Tot atunci am putea discuta şi despre primele modele iPhone flexibile, în carcasă ce se poate îndoi la apăsare, după exemplul telefonului LG G Flex.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult