Apple pregăteşte iPhone 5S, dar şi o versiune mai ieftină de iPhone 5

Apple pregăteşte iPhone 5S, dar şi o versiune mai ieftină de iPhone 5

Apple ar putea lupta pe două fronturi în această vară, adresând atât pretenţiile clienţilor cu buzunare pline, cărora le va oferi un iPhone 5S mai bun decât actualul model iPhone 5, cât şi nevoile celor cu bugete limitate, care s-ar mulţumi şi cu o versiune mai ieftină a telefonului iPhone 5.

Apple pregăteşte iPhone 5S, dar şi o versiune mai ieftină de iPhone 5

Potrivit lui Ming-Chi Kuo, analist din cadrul companiei KGI Securities, ambele modele iPhone ar putea fi lansate vara aceasta, în luna iunie sau iulie.

Noul telefon iPhone 5S se va bucura de un design asemănător modelului actual, dar cu îmbunătăţiri notabile pe partea de hardware, cum ar fi includerea chipsetului din noua generaţie Apple A7, cu performanţe superioare celui regăsit la inima lui iPhone 5. Pe lista specificaţiilor s-ar mai putea strecura un cititor de amprente folosit ca sistem de securitate pentru deblocarea telefonului şi o cameră foto mai performantă, echipată cu obiectiv ce oferă apertură F2.0 şi blitz cu tehnologie smart LED.

Actualul model iPhone 5 ar putea renaşte într-o versiune low-cost, adăpostită într-o carcasă ceva mai groasă şi confecţionată din material plastic, disponibilă în nu mai puţin de 6 variante de culoare. Potrivit estimărilor, noul telefon iPhone 5 ar putea fi cumpărat în variantă fără abonament la un preţ cuprins între 350 şi 450 dolari.

Zvonurile privind lansarea unui telefon iPhone ieftin par să prindă tot mai multă forţă, fiind preluate şi de publicaţii importante ca Wall Street Journal şi Bloomberg, citând diferite surse cu reputaţie în domeniu. Intervalul de lansare este împins însă ceva mai departe, către finalul acestui an. Pare totuşi greu de crezut că Apple va renunţa atât de uşor la imaginea construită de-a lungul anilor, prin care numele companiei este asociat cu produse de lux, construite fără a face rabat la calitate.

Între timp, investitorii Apple se arată îngrijoraţi de veştile recente care anunţă înjumătăţirea comenzilor pentru componente destinate telefoanelor iPhone 5, reacţie reflectată şi prin scăderea cotaţiei la bursă pentru acţiunile companiei. Potrivit aceluiaşi Ming-Chi Kuo, cifrele de vânzări pentru intervalul Q4 2012 vor depăşi aşteptările, ameliorând temerile legate de viitorul companiei.

Conform verificărilor făcute printre furnizorii de componente, Apple a livrat 52 milioane de telefoane iPhone doar în Q4 2012, cu 41% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, aproximativ 35 milioane sunt telefoane iPhone 5, urmate de 9.5 milioane exemplare iPhone 4S şi 7.3 milioane exemplare iPhone 4. Conform aceluiaşi analist, volumul de vânzări pentru întreg anul 2012, ar putea atinge 140 milioane telefoane iPhone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult