Apple pregătește la toamnă primele variante de iPhone fără slot SIM

19.07.2022
Apple pregătește la toamnă primele variante de iPhone fără slot SIM

Apple ne-a obișnuit de-a lungul timpului cu eliminarea de componente și (uneori) capabilități ale dispozitivelor sale. Se pare că înainte să renunțe la port-ul Lightning, care ar putea fi înlocuit de anul viitor cu un USB-C și în viitor chiar cu MagSafe, mai există o componentă din iPhone care poate să dispară încă de anul acesta: cartela SIM, fiind pregătite anumite modele de iPhone 14 care funcționează exclusiv cu eSIM.

Cartela SIM ar putea fi abandonată de Apple pe anumite modele iPhone 14

Conform Wall Street Journal, Apple ar putea lansa în această toamnă, anumite modele de iPhone 14, dedicate doar câtorva regiuni, fără cartelă fizică SIM. Noile telefoane ar putea folosi doar eSIM, o componentă care este deja integrată în majoritatea telefoanelor companiei din ultimii 3 ani. Avantajul acestei treceri de la SIM fizic la unul electronic ar fi eliminarea decupajului din carcasă, care ar putea însemna o rezistență structurală mai bună a dispozitivului, cât și protecție mai bună împotriva apei.

De asemenea, utilizatorii ar putea să își schimbe numărul, rețeaua sau planul tarifar fără a mai merge într-un centru al unui operator telecom și fără a mai schimba cartela fizică. De altfel, toate iPhone-urile din prezent au această capabilitate, însă au și opțiunea de SIM fizic. Noile modele ar putea avea însă funcționalitate dual-SIM doar prin eSIM.

Eliminarea slot-ului de SIM ar putea aduce și mai mult spațiu la interiorul dispozitivelor, care ar putea asigura o baterie mai mare sau mai multe cipuri pentru stocare internă. Din punct de vedere al operatorilor telecom, alte avantaje ar putea fi actualizări de securitate dedicate rețelelor lor, care ar putea ajunge rapid la toți utilizatorii.

Desigur, există și dezavantaje, precum mutarea unei cartele rapid de pe un telefon pe altul, proces care este încă destul de complicat. Primele modele iPhone fără cartelă SIM fizică sunt așteptate în SUA, întrucât Apple ar fi anunțat deja operatorii să se pregătească pentru a le putea susține.

sursa: WSJ

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult