Zvon: când se va lansa seria iPhone 14 și ce noutăți vor aduce noile telefoane Apple

18.05.2022
Zvon: când se va lansa seria iPhone 14 și ce noutăți vor aduce noile telefoane Apple

Chiar dacă mai sunt patru luni până când ne așteptăm să vedem în mod oficial noile modele iPhone 14, există deja informații despre data de lansare a noilor telefoane Apple. Avem în primul rând, o dată estimativă la care va avea loc evenimentul, alături de o listă cu dispozitivele pe care compania le va prezenta, cât și informații despre fiecare în parte. Informațiile au fost publicate de iDropNews, bazate pe surse proprii, apropiate de Apple.

Apple va păstra programul obișnuit de lansări și în 2022

Conform articolului publicat pe site-ul iDropNews, Apple ar urma să țină evenimentul de lansare pentru seria iPhone 14 în „săptămâna 37” din 2022. Astfel, evenimentul ar putea avea loc la data de 13 septembrie. Această dată este în ton cu restul lansărilor Apple din ultimii 10 ani, care au loc de obicei pe la jumătatea lunii septembrie. Data de 13 cade într-o zi de marți, așa cum ne-a obișnuit Apple de atât timp. Nu este clar însă dacă va fi un eveniment live sau preînregistrat, întrucât Apple nu ia astfel de decizii înainte să știe dacă în contextul pandemiei poate sau nu fi ținut un eveniment cu public.

Pentru WWDC, care va avea loc în luna iunie, de exemplu, Apple va face un eveniment hibrid, unde o parte dintre participanți vor fi prezenți în sală, iar o parte vor intra online. Detaliile pentru evenimentul din septembrie vor fi stabilite pe la jumătatea lunii august.

Seria iPhone 14 va aduce câteva schimbări importante

Produsele pe care Apple le pregătește sunt însă deja cunoscute. Vom avea de a face cu patru noi modele iPhone în cadrul seriei 14. Primele două modele iPhone 14 și 14 Max vor fi variantele „standard”, cu două camere și design neschimbat de la iPhone 13 (cu tot cu notch). Diferența va fi că modelul Mini dispare, în favoarea modelului Max, cu ecran de 6,7”. Anterior, această dimensiune de ecran era disponibilă doar pe variantele Pro. Din păcate, la interior, față de generația curentă, nu vor fi mari schimbări. Procesorul va fi tot Apple A15, însă Apple ar putea să îl modifice puțin și să îl redenumească în A16. Aceste modele vor porni de la 128 GB stocare.

iPhone 14 Pro și 14 Pro Max vor primi însă un upgrade de procesor la Apple A16 „Pro”, un nou ecran fără notch, cu două perforări în partea de sus, un nou senzor pentru camera principală, cu rezoluție de 48 megapixeli, iar prețurile vor crește, pentru aceste modele. iPhone 14 Pro ar putea porni de la 1.099 dolari, iar Pro Max de la 1.199 dolari. Este posibil însă ca Apple să renunțe la varianta de 128 GB și să treacă la 256 GB standard pe aceste variante, deci s-ar putea să nu fie vorba despre o scumpire, ci doar eliminarea modelului de bază, care nu poate înregistra video în format ProRes în 4K.

Lansarea telefoanelor Apple pe piață vine de obicei în vinerea din săptămâna de după lansare, deci probabil că țările din primul val vor primi telefoanele pe 23 septembrie, urmând ca țările din valul al doilea să le primească pe 30 septembrie. România este de obicei în valul 2 de lansare pentru Apple.

Apple Watch și AirPods Pro 2 ar putea fi de asemenea prezentate

Ultimele produse Apple din acest eveniment ar putea fi AirPods Pro 2, cu un nou design, fără codițe vizibile. Apple Watch va primi de asemenea trei modele: Series 8, un nou model SE și o versiune „Extreme” cu rezistență crescută la șocuri mecanice. Nu sunt așteptate noi modificări de design pentru primele două, însă modelul Extreme ar putea fi livrat cu o carcasă cu margini drepte, așa cum am văzut în leak-uri anul trecut.

iDropNews menționează și posibilitatea de noi modele Mac, în cazul unui eveniment live, precum un MacBook Pro cu procesor M2 și un nou Mac Mini. Dacă evenimentul va fi online, aceste produse ar putea fi prezentate cu altă ocazie.

sursa: iDropNews

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult