Apple ar putea reduce producția altor modele iPhone în favoarea iPhone 13

05.10.2021
Apple ar putea reduce producția altor modele iPhone în favoarea iPhone 13

În mod inevitabil și Apple resimte efectele crizei de semiconductoare, gigantul american depunând mari eforturi pentru procurarea de suficiente cip-uri pentru continuarea producției iPhone 13.

Pe de o parte, Apple jubilează la vestea succesului de care se bucură iPhone 13, obținut în condiții de pandemie și cu un design care a suferit doar minime modificări față de predecesorul iPhone 12. Pe de altă parte, iPhone 13 se lovește de zidul unor probleme cât se poate de reale în asigurarea lanțului de aprovizionare cu componente și furnizarea de stocuri suficiente în principalele piețe de desfacere.

În mod inevitabil, Apple, la fel ca alți jucători din industrie, ajunge să favorizeze produsele de mare interes în defavoarea celora mai puțin importante. Și cum iPhone 13 este cel mai căutat și cel mai profitabil model iPhone al momentului, în mod inevitabil eforturile companiei se concentrează în jurul acestuia, cu riscul împuținării stocurilor iPhone din generațiile mai vechi încă aflate în producție.

Potrivit surselor citate de Digitimes, Apple concentrează eforturile pe procurarea cât mai multor componente pentru noul iPhone, ajustând comenzile trimise principalului furnizor TSMC.

Prin urmare, este de așteptat ca generațiile iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 11 și iPhone SE 2 să devină tot mai dificil de găsit în magazine, iar atunci când sunt pe stoc, să apară la prețuri mult umflate. Cât despre cei care încă speră să obțină un exemplar iPhone XR, iPhone 12 Pro sau iPhone 12 Pro Max la reducere, Apple informează că producția acestora a fost sistată imediat după lansarea iPhone 13.

Vestea, oarecum bună, este că Apple nu are întâmpină întârzieri cu livrarea de componente care vizează în mod expres modelul iPhone 13. În practică, comenzile primite pentru cel mai nou iPhone au deja termene de livrare de 4-5 săptămâni, variind de la o regiune la alta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult