Apple readuce afișarea procentajului bateriei în versiunea iOS 16, cu rezultate dezamăgitoare

09.08.2022
Apple readuce afișarea procentajului bateriei în versiunea iOS 16, cu rezultate dezamăgitoare

Apple a renunțat în urmă cu ceva timp la afișarea procentuală a nivelului de încărcare a bateriei, mizând pe simplificarea interfeței iOS. Doar că decizia luată nu a fost deloc bine primită de utilizatori, compania fiind nevoită să revină la formatul de prezentare anterior.

Doar că readucerea unei funcții considerată banală la produsele competiției nu este chiar atât de simplă precum pare, Apple considerând necesară reinventarea funcției respective. Așa se face că pe telefoanele Apple actualizate cel puțin cu versiunea iOS 16 beta 5, indicatorul numeric al bateriei apare în disonanță cu cel vizual.

Concret, nivelul de încărcare a bateriei este ilustrat permanent ca fiind complet, indiferent de procentajul real ilustrat numeric. Astfel, ai de ales între ilustrarea grafică a nivelului de încărcare (setarea implicită) și afișarea procentuală suprapusă peste un indicator care pare să ilustreze în mod permanent încărcare completă. Presupunând că te obișnuiești cu oricare mod de afișare, setarea alternativă îți va părea complet străină, cele două părând să nu aibă nicio legătură una cu cealaltă.

Ce-i drept, încă avem de-a face cu o versiune iOS beta, Apple având ceva răgaz pentru găsirea unei soluții care nu genereze chiar atât de multă frustrare. Aparent, și inginerii Apple sunt de această părere, afișarea procentuală a bateriei venind ca și setare opțională, utilizatorii rămânând să decidă cu care mod de afișare se pot împăca cel mai bine.

Întregul scop al pictogramei bateriei cu afișaj numeric este de a facilita „citire” dintr-o privirea nivelului de încărcare rămas. Totuși, sub noua formulă Apple, bateria pare mereu „plină”, în timp ce afișajul numeric este mai degrabă greu de citit. Iar cum dimensiunea simbolului pentru baterie este deja miniaturală, nu ajută prea mult să dublezi indicatorul bateriei cu un procentaj care contrazice indicatorul vizual.

Deocamdată, nu este cert că Apple va merge înainte cu această formulă de prezentare, fiind șanse mari ca indicatorul bateriei cu afișare procentuală să apară într-un format revizuit, respectând mult mai bine așteptările utilizatorilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult