Apple recunoaşte problemele lui iPhone 8. Oferă reparaţii gratuite utilizatorilor

03.09.2018
Apple recunoaşte problemele lui iPhone 8. Oferă reparaţii gratuite utilizatorilor

Apple a anunţat un nou program de reparaţii gratuite, de data aceasta pentru o parte dintre cei care au cumpărat iPhone 8 în preajma lansării. Se pare că există dispozitive afectate de o problemă la placa de bază, care poate duce la reporniri neaşteptate, blocare sau chiar imposibilitatea de a mai fi pornite. În ciuda faptului că nu au apărut multe plângeri online, oricine are un telefon eligibil ar trebui să beneficieze de această „ofertă”.

Compania a anunţat că toate modelele iPhone 8 cumpărate între septembrie 2017 şi martie 2018 pot fi afectate de această problemă. Utilizatorii care sunt afectaţi de problemele amintite mai sus, cât şi cei care nu sunt afectaţi, pot merge la oricare dintre service-urile partenere Apple pentru înlocuirea gratuită a plăcii de bază, indiferent dacă dispozitivul este sau nu încă în garanţie.

Întrucât a trecut mai puţin de un an, toate telefoanele Apple afectate ar trebui să fie încă acoperite de garanţia de conformitate, inclusiv în America, unde aceasta este de regulă de 12 luni. În Europa, aceasta este de 24 de luni pentru persoane fizice şi de 12 luni pentru persoane juridice, deci ar putea fi acoperite încă un an de acum înainte. Fiind vorba despre un program de reparaţie oficial, acesta va fi valabil chiar şi după ce telefoanele ies din garanţie.

Modelele iPhone 8 Plus nu sunt afectate de această problemă şi nu sunt eligibile pentru astfel de reparaţii gratuite. Dacă aveţi un iPhone 8 cumpărat în perioada septembrie 2017-martie 2018, puteţi accesa site-ul oficial Apple pentru a verifica dacă telefonul se află printre cele care necesită reparaţii. De asemenea, dacă aveţi un iPhone 8 cumpărat de pe piaţa gri, sau second-hand, ar trebui de asemenea să verificaţi telefonul. Pentru verificare este necesar codul serial unic.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult